Kodlama mı Veri tabanı mı?

TRMKTR

Decapat
Yer
Dünya
Sorum basit. Son zamanlarda veri tabanı gerek babamın işi konusunda olsun gerek benim zevk almam da olsun, beni kendisine doğru çekiyor. Kodlama öğrenmeye başlamıştım. Orta seviye Python biliyorum. Diğer dilleri hiç denemedim. Sizce kodlamaya mı devam etmeliyim yoksa veri tabanına mı başlamalıyım? Eğer veri tabanı derseniz SQL, MySQL, SQLite gibi sistemlerden hangisini önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun basit degil, cunku "kodlama" ile "veri tabani" arasinda net bir cizgi yok.

Programlama bilmezsen bir DBS'ten ne bekledigini ve hangi uygulamalarda ne ozelliklerin oncelik oldugunu bilmezsin, DBS bilmezsen bu alandaki kabiliyetleri ve limitasyonlari bilemezsin. Her ikisi de bir seviyede ogrenilmeli. Sonra istersen developer ol, istersen DBA.

SQLite, MySQL bunlar RDBMS implementasyonlari sadece, tonla farkli DB var farkli ihtiyaclara gore. Ogrendikce anlarsin ne dedigimi.

Sorun basit degil, cunku "kodlama" ile "veri tabani" arasinda net bir cizgi yok.

Programlama bilmezsen bir DBS'ten ne bekledigini ve hangi uygulamalarda ne ozelliklerin oncelik oldugunu bilmezsin, DBS bilmezsen bu alandaki kabiliyetleri ve limitasyonlari bilemezsin. Her ikisi de bir seviyede ogrenilmeli. Sonra istersen developer ol, istersen DBA.

SQLite, MySQL bunlar RDBMS implementasyonlari sadece, tonla farkli DB var farkli ihtiyaclara gore. Ogrendikce anlarsin ne dedigimi.
Hocam soru kolay olmayabilir kusura bakmayın, peki veri tabanı alanında en çok hangi dil kullanılıyor. Hangisini öğrenirsem daha yararlı olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı