Kodlama nasıl öğrenebilirim?

Yer
İsimsiz Şehir
Arkadaşlar benim ortaokuldan beri hayalimdi kodlama öğrenip Unity veya Unreal Engine ile oyun yapmak. İlerde yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Ortaokulda bir bilişim hocamız vardı. Çok severdim oda beni severdi birlikte bilgisayarla uğraşırdık, konuşurduk. Bilişim hocam bana kodlama öğretecekti fakat 2. dönem tayini çıktı ve bana kodlama öğretemedi. Kodlamaya nereden başlayabilirim? Ücretsiz olarak nasıl öğrenebilirim? YouTube'da C++, python, JavaScript öğrenim videolarını ızledim ama hiçbir şey anlayamadım. Çok hevesim var fakat YouTube'dakileri anlayamıyorum. Nasıl öğrenebilirim?

Selamlar dostum,
Öncelikle şu konuda anlaşmamız lazım.İstekli olmak elbette çok iyi birşey ancak Ülkedeki eğitim kalitesini göz önünde bulundurursak önce şu konularda iyi olman gerekiyor.Programlamanın mantığı algoritmalara yani temelde matematiğe dayanır. Daha sonrasında ise bu programlama dillerinden birinde bir hata ile karşılatığını varsayalım.En azından teknik seviye ingilizce gerekecek.Kısacası temelden başlayarak gelmen senin açından iyi olacaktır.Bu zilyon tane örnek uyarlanabilir.Ama şevkini kırma sevdiğin işi yapmak dünyadaki en güzel şey bence. Yolun açık ve aydınlık olsun.Saygılarımla...

Sıfırdan başlamak için code.org var.
Code.org Minecraft versiyonunu bitirdim.
İngilizce seviyen nedir?
Daha lisedeyim

Ve ayrıca bilgisayarda Vbscript kodlama yapıyordum. Öyle msgbox "örnek" gibilerden değil. Şifre falan soruyordu. Uygulama açıyordu. Hatta 9 yaşındaki kardeşim bile bunları yazıyordu. Bana bakarak öğrenmişti. Bu kodları ezberlemiştim sıralamasını kendi kendime öğrenmiştim. Kodları parça parça öğrenip kendim bir araya getirmiştim.

Son düzenleme:
Udemy'den bir kurs al bana göre. Bende lisedeyim 1hafta harçlığımdan kıstım 30 liraya düzgün bir kurs aldım. Youtube kursları yarım kalıyor, sorular cevaplanmıyor vs. Eğer ki güzel bir kanal bulursan izle tabi ama Udemy tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı