Kodlama öğrenmeye nasıl başlanır?

BatuH01

Femtopat
Daha fazla  
Lua ve Java öğrenmek istiyorum. Şu anki bildiklerim mesela bir kod var o kodu kendime göre düzenlemeler yapabilirim. Ama sıfırdan yazamıyorum. Nasıl başlayabilirim? Neler yapabilirim?

Lua ve Java öğrenmek istiyorum. Şu anki bildiklerim mesela bir kod var o kodu kendime göre düzenlemeler yapabilirim. Ama sıfırdan yazamıyorum. Nasıl başlayabilirim? Neler yapabilirim?

YouTube'dan başla yalnız ilk başta böyle diller öğrenmek zor olabilir HTML gibi basit bir dille başlamanı öneririm.

Sıfırdan başlayamıyorsan şuan yapabildiklerini ezberlemişsin demektir. Örneğin yaş ortalamasını bulabilecek bir program yazabiliyorken hesap makinesi yapamıyorsan ezbere öğrenmişsin demektir. Bunu aşmak için 2 şey yapabilirsin;

1-Hangi dili öğrenmek istiyorsan "X dili sıfırdan ileri seviye" gibi bir çok oynatma listesi var. Buradan bir hoca seçerek tek tek videolardaki kodları anlama çalış.
-Ezberle demiyorum, anlama çalış diyorum çünkü aşağıda söyleyeceğim şey için bu çok önemli.

2-Biraz video izledikten sonra kendin proje yapmaya çalış. Ben python çalışırken öncesinde hesap makinesi, sonrasında(LGS çalıştığım dönemlerde) üçgen alanı hesaplama, açı hesaplama gibi rotasyon çizerek bildiğim kodları harmanlayıp sürekli bir şeyler deniyordum.
-Senin de hayalgücün açık olmalı. Bir şey yaparken sadece X için hazırlanıyorum diye değil, X için hazırlanıyorum ama ben buradan yola çıkarak Y'yi Z'yi de yapabilirim, geliştirebilirim X olayını diyerek çalışman lazım. Dar açıdan değil kodlara her zaman farklı açılardan bakman lazım kullanım alanları çok geniş çünkü.

Ayrıca BTK Akademideki eğitimlerden sertifika kazanabiliyorsun(bazılarından). Hem eğitim hem çalışma hayatında aman aman fark yaratmaz ama hem hocalar kötü değil, hem işine yarar. Kolay gelsin.

Bence en basit yazılım dili Python ondan başlayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı