Kodlama ve programlamaya nereden başlamalıyım?

Ben hala başlangıç seviyesindeyim ve sana tavsiyem Python ile işin mantığını az çok kavra ve C# diline yönel. Sonra Java dillerine geçersin ama ilk başta Python ve C# benim tavsiyem.

İngilizce bilgisi yüzde 100 şart ve ilerlemenin ilk koşulu çünkü bütün türkçe kaynaklar ünivsersiteler de dahil hepsi çöp. Matematik eğer machine learning openGL görüntü işleme gibi konularla uğraşacaksan gerekli yoksa 3 sayının ortancasını bulurken yada 4 tane thread açıp thread senkronizasyonu yaparken matematik gerekmiyor. Matematik gerektiren yazılım projeleri var gerektirmeyen yazılım projeleri var ona göre matematiği ihtiyacın kadar öğrenirsin, yazılımda gerekebilecek matematik bilgisi mat-2 cinsinden. Programlama haricinde mikroişlemciler işletim sistemleri ve bilgisayar mimarisi konularını yabancı kaynaklardan çalışman gerekiyor paralel olarak çünkü yazdığın bütün programlar programlama dili ne olursa olsun belli bir mimariye işletim sistemine veya işlemciye yönelik yazılmış olacak oyüzden bilmenin çok büyük artıları var. Akış diyagramı çizerek algoritma yazamassın, bir algoritmayı oluşturduysan programlama dilinde gerçekleştireceksin yazılım mesleği pratik üzerine kurulu çünkü. Bilgisayar mühendisliği yada Bilgisayar pogramcılığını bitir ama sadece diploma için bitir çünkü üniversitede yazılım mesleği öğrenilmez zaten öğretemiyorlar.

Son düzenleme:
Direk python felan demeyin arkadaşlar sanıyorum ki arkadaşın hiç temeli yok , temel programlama eğitimi için dev pascal programını öneririm, sadece temelini atmak içindir bu gerisini temelin oldugu için daha çabuk kavrayacagına inanıyorum
Arkadaşın hiç temeli olmadığı için python önerdim zaten. Çünkü python diğer dillere nazaran biraz daha kolay ve anlaşılır. İlk olarak python'dan başlarsa diğer dillere geçtiğinde mantığı kavramış bir şekilde geçmiş olacak. Ama tabi ki tavsiyem bir dile başlamadan önce algoritma yap suan program adını hatırlamıyorm fakat internette kolayca bulabilirsin. Mantığı kavraman için çok yardımı dokunur fakat biraz sıkıcıdır(Bence). Mantığı kavradıktan sonra python'a başlayabilirsin bilgilerin pekişir. İyi şanslar ve başarılar.

Aynı istekte olan herkes genelde Technopat Sosyal'e "Programlamaya nasıl ve nerden başlayayım" diye konu açarlar. Her konuya da genelde aynı cevaplar gelir. Şunu öğren, bunu öğren. Bir konu da sen açabilirsin. Belki sana da aynı cevapları yazarlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı