Kodlamada para var mı?

wibonsue

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben şu anda 16 yaşındayım. Ailem boşanma yolunda, bir sürü üniversite okuyup işi olmayan insanlar var. Düşündüm kendimi nasıl kurtarabilirim diye.
Aklıma yazılım geldi HTML'i az olsa da biliyorum daha yeni Python kursu aldım ama kafama takıldı.
Ben 18 yaşıma kadar programlamayı birçok dil öğrenmeyi sökerim diyorum ama kendimi ve ailemi geçindirebilir miyim? Yazılım dillerini öğrensem nerede işe gireceğim?
Sorularım bunlar:
Kendimi kurtarmak için eğlenerek öğrendiğim kodlama dillerini öğrenmeye devam etmeliyim?
Kendimi bu işe adayıp ciddi anlamda günde 3-4 saatimi ayırsam (ÖĞRENMEYE) kaç yaşında öğrenirim?
İşim olduğu zaman ne kadar para alırım?

Cidden şu aralar kafayı yemek üzereyim evi de satışa çıkaracağız bir şekilde kendimi ve ailemi kurtarmam gerek. Şu yaşımda şimdiden başlayabileceğim bir şey önerir misiniz? Soruları da yanıtlarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 18 yaşıma kadar programlamayı birçok dil öğrenmeyi sökerim diyorum
Kendini 2 yıl içerisinde bu kadar geliştirmen zor. Dil öğrenebilirsin 2-3 tane ama sadece syntaxta kalır.
Kendimi bu işe adayıp ciddi anlamda günde 3-4 saatimi ayırsam (ÖĞRENMEYE) kaç yaşında öğrenirim?
3-4 saat ayıran herkes aynı şekilde öğrenmez, nasıl çalıştığın gibi etkenler çok değiştirir.

Öğrenmenin bir sınırı yok ama şunu söyleyebilirim tam donanımlı bir yazılımcı olursan ve İngilizcen de iyi olursa çok iyi para kazanma imkanın olur.

İyi yapacağın, çabalayacağın her işte para vardır.

Günde 3-4 saatten 16-18 yaş arası 2 yıl istikrarla devam edersen çok ciddi ilerleme kat edebilirsin. Bu işin doğası böyle, sürecin sonunda 22+ yaşındaki yeni bilgisayar/yazılım mühendisliği mezunlarının çoğuna fark atarsın.

İş bulma konusuysa çok çelişkili, hiçbir meslekte sana iş bulma garantisi veremeyiz. Fakat yazılımda diğer dallara oranla tutunma ihtimalin çok daha yüksek.

Kendimi kurtarmak için eğlenerek öğrendiğim kodlama dillerini öğrenmeye devam etmeliyim?
Bu sektörde ciddi manada para kazanabilirsiniz. Sektörün ileriye dönüklüğü ve ihtiyacı var. Sektörde önemli olan şey kaliteniz, iyi bir üniversitede alacağınız eğitim bu kaliteyi artırır. Her şey üniversite ile bitmeyecek tabii ki, sizin azim ve çalışmalarınız da çok önemli. Eğer devam ederseniz ve başarılı olursanız ekmek yiyebileceğiniz bir sektör ama herkese uygun değil. Uygunluğuna kendiniz karar vermelisiniz.

Öğrenmenin bir sınırı yok bu sektörde. Hiçbir şeyi tamamen öğrenemezsiniz, 20 yıldır bu sektörde olan kişiler bile her geçen gün yeni şeyler öğreniyor. Öğrenmek bitmeyecek şeylerin başında geliyor, her zaman öğreneceğiniz şeyler olacak.

İşim olduğu zaman ne kadar para alırım?
Bu firmadan firmaya değişiklik gösterir. Ayda 3k da alabilirsiniz 30k da. Çalıştığınız yere bağlı, merak etmeyin çok rahat bir şekilde yaşayacağınız bütçeleri kazanırsınız başarılı olursanız.

Eğer evin tapusu sizin üzerine ise çıkarmayın. Köşede bir evinin olması büyük lüks ama acil bir durum var herhalde. Her neyse gerçekten getirisi olan bir meslek, uzun bir serüven sizi bekliyor olacak. Azimli olursanız sonucunu hayli hayli alırsınız.

Aile durumun ile iş hayatını birbirine karıştırırsan başarı bekleme.

HTML bir dil değildir. Bir işaretleme dilidir.

Python ile devam edebilirsin. Ancak Python geliştirici çok. Kendini matematikte geliştirmelisin. Direkt iş bulmak için kendini bayağı geliştirmen gerekiyor üniversite okumadan.

18 yaşına 2 yıl var senin. 2 yıl içinde üst düzey bir bilgiye ulaşman imkansız.

Kendini kurtarmak istiyorsan derslerine önem verip iyi bir üniversite okumaya çalış.

Kaç yaşında öğrenirim demişsin. Buna tam bir değer veremeyiz. Kullandığın dil, öğrenme becerin, işleyiş bunu etkiler. Ancak günlük 6 saat üzeri ayırmanı tavsiye ederim okul derslerine önem vermeyeceksen.

Bu işi yapmadan önce hedefi para olarak koyarsan bir şey beceremezsin. Hedefin "başarı" olsun. Başarı sonunda zaten para gelecektir.

Kafayı yiyecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Sakin olup düşün. Bir düzen oluşturmaya çalış.

Sana diyeceklerim bu kadar. Hakkında hayırlı olan olsun.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı