Kodlamaya başlama

Venocom

Megapat
Merhaba. Lise 3 öğrencisiyim ve kodlamaya aşırı merak saldım. Nereden, nasıl başlamalıyım? Hangi dilden başlamalıyım ? Ne kadar süre sonra kodlama işime yaramaya başlar ? Kodlama beni iş, para anlamında iyi yerlere getirir mi ? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İş para anlamında bir yerlere getirir ama uzuun bir süre üzerine düşmen lazım. Ben üniversite 3. sınıfım daha bir yere getirmedi beni öyle diyeyim. Python'dan başlamanı öneririm sonrasında C, C++. java diye gidersin ve internette, Youtube'da tutoriallar bulabilirsin.

Udemy'de ücretli kurslar var. Orda tanıtımlarını yapan videolar oluyor. Ya ordan yararlan derim ya da ücretsiz istersen youtube kanallarında bu işi yapanlar var. Öneri olarak Mustafa Murat Coşkun(Yazılım Bilimi kanalı) ve Murat Yücedağ verebilirim. Başka kanalları da inceleyerek bu konularda daha detaylı şeyler öğrenebilirsin. Sorduğun sorulara cevaplar alabilirsin kanallarda mevcut.

Udemy'de ücretli kurslar var. Orda tanıtımlarını yapan videolar oluyor. Ya ordan yararlan derim ya da ücretsiz istersen youtube kanallarında bu işi yapanlar var. Öneri olarak Mustafa Murat Coşkun(Yazılım Bilimi kanalı) ve Murat Yücedağ verebilirim. Başka kanalları da inceleyerek bu konularda daha detaylı şeyler öğrenebilirsin. Sorduğun sorulara cevaplar alabilirsin kanallarda mevcut.
Mustafa Murat Coşkun'u ben de öneriyorum. Okulumuza konferansa gelmişti çok sevecen biri. Okulumuzda çekiliş yapıp bazı kişilere Python eğitimini ücretsiz verdi.

Merhaba, Başlangıç olarak C# önerim olacaktır. Sebebi ise; şuan dünya programlama kullanım oranlarına baktığımız zaman açık bir şekilde gözükmekte ki piyasa, microsoft'un göz bebeği olan C# daha çok kullanıyor. Kendisi ile daha fazla tabana uygulama çıkarabilirsiniz. Öğrenmesi basit, bunun yanı dışı ise güncel ve çok rağbet görmesi de büyük bir artısıdır. İşinize yaraması için bir süre yok, bu belli olamaz. Siz eğer bu işi aylar içerisinde öğrenirseniz, yapacağınız yazılıma göre size gelir sağlayacaktır. C# için önerim.

Başlangıç için C veya Python öneririm. Udemy'de Mustafa Murat Coşkun'un Phyton kurusunu önermiyorum çünkü bir sürü kurulum vesaire ile gereksiz yere uğraştırıyor ve anlatım başlangıç seviyesi için biraz karışık geldi bana. En azından biraz temel oluşturup öyle başlayın ona.
Bu arada C'nin @SmokeBomb 'un dediği kadar zor olduğunu düşünmüyorum, başlangıç için en iyi dillerden biri ve en önemlisi C ile temel oluşturduğunuzda birçok dile daha kolay aşina oluyorsunuz.

Yazılım 1. sınıf öğrencisiyim. Biz C görüyoruz fakat C başlangıç için çok zor onu diyim. Bence de Python'a başla sonra C ailesiyle devam edersin.
Bende yazılım mühendisliği öğrencisiyim C başta zor gelebilir fakat C dili çok önemli bir dil zaten C öğrendikten sonra diğerleri daha rahat anlaşılıyor. Günümüzde C çok kullanılmadığı için C++ dan başlamanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı