Kodlamaya Nereden Başlanmalı?

Öncelikle herkese teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için. Genel olarak Python demişsiniz basit olduğundan dolayı. Peki şöyle bir soru sorayım: Python'un bana ne gibi katkısı olacak? Bildiğiniz gibi Python çok kullanılmayan bir dil.
Öncelikle hangi konuda uzmanlaşmak istediğinize karar vermelisiniz.
Mobil ya da masaüstü uygulamalarda kendimi geliştirmek istiyorum. Ama asıl hedefim Android.

Öncelikle herkese teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için. Genel olarak Python demişsiniz basit olduğundan dolayı. Peki şöyle bir soru sorayım: Python'un bana ne gibi katkısı olacak? Bildiğiniz gibi Python çok kullanılmayan bir dil.

Mobil ya da masaüstü uygulamalarda kendimi geliştirmek istiyorum. Ama asıl hedefim Android.
Masaüstü için C# ya da Java öneririm. Bunlar ile başlarsanız daha sonra farklı dillere geçerken fazla zorlanmazsınız. Mobil için Android Programlama öğrenebilirsiniz ki zaten Android Programlama Java tabanlı. Ek olarak Udemy üzerinden kurslar satın alabilir veya YouTube üzerinden videolar izleyerek öğrenebilirsiniz. C# dili için YouTube'da Murat Yücedağ adlı kanalı önerebilirim.

Python bayağı bir kullanılıyor azcık araştırma ile bunu görebilirsin elbette Java ve C++ ne kadar çok olsa da Python da bayağı bir yaygın.

Üzerinden uzun zaman geçmiş ama belki başka arkadaşların da işine yarayabilir diye söylemek isterim:) Ben de Murat Yücedağ'ın kanalını beğenmiştim. Ama bana kalırsa sertifikalı bir eğitim almak daha iyi olabilir. Mesela şuna bakabilirsiniz: Python Eğitimi

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı