Kodlamayı nasıl daha iyi öğrenirim?

Spesifik olarak yönlendirmek için soruyorum, alanın ne? Ne üzerine yoğunlaşmak istiyorsun?

Android oyun tasarlama
Bilgisayarlar için oyun tasarlama
Uygulama tasarlama.
Tembellik etmeyip küçük küçük projeler yapabilirsin ya da şuraya şunu yapsam nasıl sonuç alırım gibi denemeler yaparsan pekiştirirsin.
yaparım yeter ki daha iyi öğreneyim hayatımda ki hedefim bu yazılım öğrenmek

Yaklaşık 6 yıldır yazılım ile uğraşıyorum (ortaokuldan beri).Yaklaşık 1 yıldır bir işyerinde çalışıyorum açıkçası yazlımda tek başına bir yerlere gelmek zor 4 aylık staj dönemimde 6 yılda öğrenemediğim başaramadığım birçok konuyu öğrendim demem şu karın tokluğuna da olsa bir işyerine girmek bence en iyi yol.

Yaklaşık 6 yıldır yazılım ile uğraşıyorum (ortaokuldan beri).Yaklaşık 1 yıldır bir işyerinde çalışıyorum açıkçası yazlımda tek başına bir yerlere gelmek zor 4 aylık staj dönemimde 6 yılda öğrenemediğim başaramadığım birçok konuyu öğrendim demem şu karın tokluğuna da olsa bir işyerine girmek bence en iyi yol.
ama önce altyapı olmalı diye düşünüyorum

Piyasada yazılan kodlar maalesef senin kendi kendine öğrendiğin kodlardan daha iyi öğretiyor. Stajı güzel yapabileceğin şirketlerde çok daha iyi öğrenirsin fakat böyle şirketlere girmek için de belli bir seviyeye gelmen gerek dediğin gibi(KS). Genelde framework'lere yoğunlaşıldığından kullandıkları dili bir güzel öğrenmeni isterler.

C/C++ ana dilimdi, onunla projeler geliştiriyordum. Şirket Spring framework'ünü kullandığından Java'ya yöneldim birkaç yıl önce. Bir dili iyi bilirsen, diğer dillere geçişin çok daha rahat olur.

Bir dilde OOP'yi iyi öğrenmeden hiçbir şey yapma zaten. Anladığım kadarıyla da C# videolarına bakınıyorsun. Öğrendiklerini detaylandırırsan, neler yaptığını çok daha yardımcı olabiliriz. C# geliştiren arkadaşlar da mevcut buralarda. Ben de yardımcı olurum ama mesleği olanlar var.

Gidip eski teknolojileri de kullanmayın lütfen, Windows Form kodları paylaşılıyor birkaç gündür. Python'da liste döndürmeyi yazılım yapıyorum sanan arkadaşlara da itibar etme.

Son düzenleme:
Bir yandan İngilizce ve matematiğinizi ilerletin, teknik doküman okuyabilecek seviyede İngilizce öğrendiğiniz anda inanılmaz bir ivme kazanırsınız. Ben de zamanında ortaokulda başlamıştım programlamaya, Türkçe kaynaklar kadar öğrenebilmiştim. Ne zaman ki ingilizcemi iyi bir seviyeye getirdim, bir sorunu çözme sürem, yeni bir mantık öğrenme sürem inanılmaz seviyelere geldi. Bilmediğim bir dildeki sorunları bile araştırıp hızlıca çözebilir konuma geldim. İngilizce > Matematik/Algoritma. bunları da bir yandan ilerlet, hepsi bir bütünün parçası yazılım işlerinde.

Yazılım demek sorun çözmek demektir, sorun çöz. Gel Technopat'taki soruları olan insanların sorularını oku, okuduğun dilde soruları çöz. Ya da internetteki basit projeleri incele, stackoverflow, GitHub gibi yerlerden çıkma. Her sorun çözdüğünde bir sonraki problem için altyapı oluşturuyor olacaksın.

BTK, Udemy gibi video serileri öğrenmeyi çok kısırlaştırıyor diye düşünüyorum. Kesinlikle yalnızca onlarla kalmayın. Kesinlikle yabancı dilinizi geliştirmeye çalışın. Medium benzeri platformlarda alanınızla ilgili kişileri takip edin yazdıklarını okuyun. GitHub'da projeleri inceleyin bol bol kod okuması yapın. Tıkandığınız yerlerde stack Overflow'a göz atın ve son olarak açık kaynak kod, özgür yazılım kavramlarını öğrenip sizde benimsseyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı