Çözüldü Kodlanan bir işletim sisteminde 1GB kaç MB'dır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PoLyNa

Kilopat
Katılım
17 Şubat 2017
Mesajlar
124
Çözümler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
işlemci: i5 11400f
ekran kartı: gtx 1060 6gb 32gb
ram: corsair vengeance rgb sl 3600mhz cl18
Cinsiyet
Erkek
Meslek
vfx editörü - after effects - blender
Harici diskler neden üzerinde yazan boyutu sunmaz konusunu araştırdım ve aklıma bir soru takıldı işletim sistemlerinde 1GB = 1024MB burada sorun yok ama kendi kodladığımız bir işletim sisteminde de bu durum aynı mıdır? Kendi kodladığım bir işletim sistemim bulunmadığı için ve kodlama bilmediğim için böyle bir soru sormaya karar verdim ve çok merak ettim Mac veya Linux'da da bu durum böyle midir? Bu neden kaynaklanıyor?

İyi forumlar.
 
Çözüm
Tamamen sıfırdan bir işletim sistemi yaratırsanız bu sayıları kendiniz belirleyebilirsiniz, hazır sistemlerde düzenleme yaparsanız çok büyük ihtimalle zaten önceden bu veriler ayarlanmıştır.
O sayılar işletim sistemlerine has değil. Binary prefix diye geçer. Sen nasıl milimetre, santimetre, kilometre kullanırken metre biriminin başına 10'un kuvvetleri ile çarpıp böldüğün için o ifadeleri getiriyorsan 2'nin kuvvetleri ile çarpınca da onlar getiriliyor. Normalde olması gereken o. Ama işletim sistemleri niyeyse GiB demek yerine GB diyor. Sorun da bu. Depolama birimi üreticilerinde sorun yok yani.
 
O sayılar işletim sistemlerine has değil. Binary prefix diye geçer. Sen nasıl milimetre, santimetre, kilometre kullanırken metre biriminin başına 10'un kuvvetleri ile çarpıp böldüğün için o ifadeleri getiriyorsan 2'nin kuvvetleri ile çarpınca da onlar getiriliyor. Normalde olması gereken o. Ama işletim sistemleri niyeyse gib demek yerine GB diyor. Sorun da bu. Depolama birimi üreticilerinde sorun yok yani.

Peki hiç mi depolama birimi üreticileri gibi 1GB 1000 MB kabul eden işletim sistemi yok?
Yani 1TB hard disk taktığımda toplam 1TB gösterecek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı