Çözüldü Kodunda alınan hata nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Call Of Death

Hectopat
Daha fazla  
Kodumda son olarak sipariş ver butonuma bastığımda böyle bir hata alıyorum, yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sipariş butonu içini bu şekilde yapın. MessageBox ile yazdırdığınız şeyler string olarak çıkacağı için dönüştürme yapmanıza gerek yok.

C#:
icecek1 = iceceklable1;
icecek2 = iceceklable2;
icecek3 = iceceklable3;
MessageBox.Show("siparişiniz olan içecek 1 den" + icecek1 + "adet" + "\n" + "siparişiniz olan içecek 2 den" + icecek2 + "adet" + "\n" + "siparişiniz olan" + icecek3 + "adet" + "\n" + "tarafımıza ulaşmıştır", Application.ProductName, MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);
İcecek1 dediğini double tanımlayıp içerisine iceceklable yani string atıp sonra tekrar double a mı çevirmeye çalışıyorsun yoksa ben mi yanlış anlıyorum.

Edit: sadece icecek1 için değil bu arada hepsi için geçerli

Oluyor bir şeyler...

C# da spinbox veya öyle bir şey yok mu?

Sipariş butonu içini bu şekilde yapın. MessageBox ile yazdırdığınız şeyler string olarak çıkacağı için dönüştürme yapmanıza gerek yok.

C#:
icecek1 = iceceklable1;
icecek2 = iceceklable2;
icecek3 = iceceklable3;
MessageBox.Show("siparişiniz olan içecek 1 den" + icecek1 + "adet" + "\n" + "siparişiniz olan içecek 2 den" + icecek2 + "adet" + "\n" + "siparişiniz olan" + icecek3 + "adet" + "\n" + "tarafımıza ulaşmıştır", Application.ProductName, MessageBoxButtons.OK, MessageBoxIcon.Information);

Çözüm

Yeni başladığım için çok da bir bilgim yok C# ile alakalı internetten aldığım okuldan öğrendiğim ve biraz da chat GPT kullanarak bunu yapabildim.

Bu yüzden olabilir mi?

Eki Görüntüle 1820226

Gerçi değişkenlerin amacı farklı. Böyle değildir.

Bu yüzden. Resmi güncelledim.

Çok da anladığım söylenemez sıfırlama butonu için onu yapmıştım sıfırlamaya bastığım anda string değerini sıfırlasın diye label kullanmıştım o yüzden eğer öğretirseniz sevinirim.

Teşekkürler direkt messagebox kodunu yazdım ve çalıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…