Köpeğim cam açık olunca durmadan havlıyor

furkan12

Kilopat
Katılım
10 Şubat 2017
Mesajlar
470
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Hiçbir şekilde camın açık olmasına izin vermiyor. Sürekli havlıyor, kapatınca susuyor. Neden yapıyor? Bir de dışarıda gezerken sürekli yerdeki nesneleri ağzına alıyor, mikrop kapabilir mi? Aşıları tam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mikrop kapmaz. Cam mevzusunda da alışacak. Benimki 1 aylıkken sürekli peteğin üstünde yatıyordu. Üstünden aldığımda da havlamaya başlıyordu. Peteğin sıcak olmasından vesaire de değil çünkü petek kapalı idi. Bir gece de 7-8 defa uyanıp yerini değiştirdiğimde alıştı.
IMG-20190715-WA0090.jpg
 
Mikrop kapmaz. Cam mevzusunda da alışacak. Benimki 1 aylıkken sürekli peteğin üstünde yatıyordu. Üstünden aldığımda da havlamaya başlıyordu. Peteğin sıcak olmasından vesaire de değil çünkü petek kapalı idi. Bir gece de 7-8 defa uyanıp yerini değiştirdiğimde alıştı.Eki Görüntüle 447268

Bir kaç resmi daha var mı? Baya ponçik bir köpekmiş 🤠
 
İlk bahsettiğin havlama davranışına video görmediğim için net bir şey söyleyemem ama bu davranışla ilgili aklıma iki şey geliyor.

Dışarıdan duyduğu bir değişkene cevap veriyor olabilir. Nedir bunlar dersen; müzik, yoldan geçen bir aracın sesi, bir köpeğin havlaması ya da uluması, cam açılınca rüzgarla içeri taşınan koku gibi bunlar bizim fark edemeyeceğimiz sesler ve kokular da olabilir.
Havlayarak seni yönetme davranışı da olabilir (bana daha çok bu ikincisi gibi geliyor) ama sana "ona patronun kim olduğunu göster" demeyeceğim merak etme. Çözümü uzun ve birçok kişinin yanaşmak istemediği bir yol çünkü köpekle yaşamak doğru bilinen yanlışlarla dolu ve insanlar hayal dünyalarından çıkmak istemiyorlar.

Bulduğunu ağza atma bir oral dönem alışkanlığıdır. Burada köpeğin yaşı önemli yavruluk döneminde bitmiş olması lazım bu davranışın. Mikrop kapmaz ama boğularak ölebilir ya da yuttuğu şeyden ötürü kanamalar, iltihaplar oluşabilir.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı