Köpeğime kedi saldırıyordu

Elimde kocaman bir yara izi var. Bunun nedeni 13 yaşındayken sokakta 1 ya da 2 aylık yavru bir kedi görmüştüm ve sevmeye çalışmıştım. Annesi gelip elimi kopartırcasına ısırmıştı. O günden beridir anne kedilere çok dikkat ederim. Yavrularını korumak için çok saldırgan oluyorlar.
 
Isırmadıysa (salya bulaşmadıysa) gerek yok. Rahat etmek istiyorsanız yine de gidebilirsiniz doktora.
 
Kedi korksa dahi köşeye sıkıştıysa ve kafası attıysa ölecek olsa bile büyük ihtimalle umursamaz, buna çaresizlik de diyebilirsin ama tersi pistir kedi deyip geçme. Yavruları varsa bu yaptığına şaşırmamak gerekir, tabi saf hayvan halbuki sen ondan uzaktın muhtemelen ama o kadarını idrak edemiyordur muhtemelen.

Ayrıca evet aşı olmanız gerekmekte. Ben 4 yıldır evimde beslediğim kedi tarafından ısırıldım (ters tarafına denk gelmiştim 😅 ) ev kedisi olduğunu defalarca dile getirmeme rağmen bana belli aralıklarla kuduz aşısı yaptı doktor. Dışarıdaki kedide neler neler olabilir kim bilir?
 
Son düzenleme:
Yavrusu olan her dişi tehlikelidir, insan hariç.
İnsanlar da öyle. Bebeği tehlikeye girince süper kahraman kesilen kadınların videoları internette bolca var, çevrenize biraz baksanız tüm kadınların da öyle olduğunu rahatlıkla görürsünüz. Annelik içgüdüsü :)
 
Kedi korksa dahi köşeye sıkıştıysa ve kafası attıysa ölecek olsa bile büyük ihtimalle umursamaz. Yavruları varsa bu yaptığına şaşırmamak gerekir, tabii saf hayvan halbuki sen ondan uzaktın muhtemelen ama o kadarını idrak edemiyorum muhtemelen.

Evet evet zaten o kedi garajın içindeydi tam karşımızdaydı ama yanında değildik uzakta olmasa yakalayabilirdi köpeğimi.
 
@Ellie Williams

Güvenilir ortamda dediğin geçerli ama çaresiz kaldığında saldırmak yerine alttan almaya çalışır.
Bunu hiç bir hayvan yapmaz, her türlü saldırır.
Bence yanlış düşünüyorsunuz. İnsanlar da söz konusu yavrusu oldu mu her şeyi göze alır.

Şu an savaşta olan masum insanlara bir bakın, insanlar çaresiz kaldıklarında da yavrusu için her şeyi göze alıyor mu almıyor mu o zaman anlarsınız.
 

Geri
Yukarı