Köpekler sokakta mı, barınakta mı olmalı?

Daha bu yıla kadar mal ve eşya olarak tanımlanan canlılara mevcut durumda barınaklarda iyi bakılabileceğini hiç düşünmüyorum. Keşke rahat yaşayabilecekleri bir barınak olsa. Ama maalesef küçücük alanın bir telle kapatılıp bakım yapılmadan bırakıldığı yere barınak diyemem şahsen ben.

Ayrıca keşke Pitbull gibi türler o mahalle arasındaki sıfır bir dizisinden fırlamış tiplerde olacağına daha yararlı işlerde kullanılsalar.

Herkes tutturmuş gelişmiş ülkelerde gelişmiş ülkeler, kardeşim ülkene dön bir bak ya. Gelişmiş falan değiliz, herkes barınaklara bütçe ayrılıp barınaklarda yaşasınlar falan demiş, olmaz kardeşim senin ülkende bunu yapacak potansiyel yok, o barınaklar hiçbir zaman sıcak bir yuva olmayacak sokaktaki o hayvanlara. Yok sokağa dışkısını yapıyor mu ya haberlerde görmüyor muyuz insanlar marketin içine yapıyor ya, en azından köpekler sokaklara yapıyor, ya çok insan görüyorum ben sokağa tuvaletini yapan, ulan köpek yapıyor, gidiyor patileriyle dışkısını kapatmaya çalışıyor. Hala daha ne savunuyorsunuz anlamıyorum, evet bende barınaklar geliştirilip orada yaşasınlar demek çok isterim ama olmuyor kardeşim olmayacak. Haberler kaynıyor köpeği çöp poşeti gibi almışlar götürüyorlar, nereye götürüyorlar? Ulan köpeğin bulunduğu konumun etrafında barınak bile yok barınak nereye götürüyorsunuz? Öldürmeye. Ya bir kere bir pitbull vakası çıksın tüm milletimiz cırlıyor yasaklansın şöyle böyle, ya haberlerde görüyoruz adamlar koca koca siyah çöp poşetlerine kedileri köpekleri atıp ormana bırakıyorlar ya, nefesi yeten yaşıyor yetmeyen yaşamıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı