Köpekler sokakta mı, barınakta mı olmalı?

Kendi kafasına göre dolaşan? Açsa küçücük çocuğu yer(Haberlerde görüyoruz zaten yiyor) o kafasına göre dolaşan dediğin :D Bu iş çözülmezse halk kendi önlemlerini yapıcak. Zehirlenmeler, hayvan öldürmeleri artacak. Bu daha mı iyi? Kim hayvansever bu durumda? Sen mi ben mi?
Ha halk zehirlemiş, ha barınakta ölmüşler, bir farkı yok ki? Ayrıca laflarımı çarpıtmayın lütfen. Sokakta kendi kafasına göre dolaşan çok sakin köpekler olduğunu sizde biliyorsunuz. O köpek neden uyutulsun yada barınakta ölsün diyorum? Bu konunun çözümü bu 2 seçenekte değil, farklı yollar bulunmalı.
Kardeşim ben 2019'da yaklaşık 10 tane köpeğin olduğu bir yerden sakince geçmeme rağmen hepsi etrafımda toplanıp havlamaya başladı. Birisi dizimin arkasından ısırdı. Yürümeye devam ettim. Hala daha izi duruyor. Geçenlerde işlek bir caddeden bisiklet ile geçerken yolun sağından gidiyordum. Sağ tarafta boş araziden bir anda iki tanesini üstümü çita hızıyla geldi. Ben de sola kırdım yolun ortasından. Ortadaki büyük kaldırıma girdim bisikletin üstüne düştüm. Arkadan araç gelse belki yoktum bugün. Bakmayın kedi köpek ben çok severim ama o anda insan hayvanı boğası geliyor. Yani size ellemedikleri için konuşması kolay oluyor ama saldırdıkları insanlar farklı düşünüyor. Kesinlikle barınaklarda olmalı yıldık artık.
Barınakta ölsünler yani? Ben anlamıyorum şu evrene gelmiş geçmiş en zararlı en lanet varlık insandır, ufacık köpekleri sığdıramıyoruz sokaklara, her gün insanoğlunun yaptığı iğrenç, midesiz vakaların duyuyoruz, onlar içinde böyle sert cezalar gelsin o zaman, onlarında temizliyelim. Arkadaşlar bakın ben o bildiğiniz deli gibi hayvanları savunan hayvanseverlerden değilim, ben normal bir insanım, banada köpek saldırdı, saldırmadı değil. Ben sizin fikirlerinizi de çürütmeye çalışmıyorum, sadece sizlere soruyorum bu hayvanlar sokakta yaşayamaz dimi? Bir dünya vaka çıkıyor, ama bu hayvanlar barınakta ölür, sizce bu canların yaşam haklarını ellerinden almak bu kadar kolay mı?

Ha halk zehirlemiş, ha barınakta ölmüşler, bir farkı yok ki? Ayrıca laflarımı çarpıtmayın lütfen. Sokakta kendi kafasına göre dolaşan çok sakin köpekler olduğunu sizde biliyorsunuz. O köpek neden uyutulsun yada barınakta ölsün diyorum? Bu konunun çözümü bu 2 seçenekte değil, farklı yollar bulunmalı.

Barınakta ölsünler yani? Ben anlamıyorum şu evrene gelmiş geçmiş en zararlı en lanet varlık insandır, ufacık köpekleri sığdıramıyoruz sokaklara, her gün insanoğlunun yaptığı iğrenç, midesiz vakaların duyuyoruz, onlar içinde böyle sert cezalar gelsin o zaman, onlarında temizliyelim. Arkadaşlar bakın ben o bildiğiniz deli gibi hayvanları savunan hayvanseverlerden değilim, ben normal bir insanım, banada köpek saldırdı, saldırmadı değil. Ben sizin fikirlerinizi de çürütmeye çalışmıyorum, sadece sizlere soruyorum bu hayvanlar sokakta yaşayamaz dimi? Bir dünya vaka çıkıyor, ama bu hayvanlar barınakta ölür, sizce bu canların yaşam haklarını ellerinden almak bu kadar kolay mı?
Kardeşim senin yaşın küçük belli ki. En lanet varlık diyorsun da Allah katında en değerli varlık, en üstün varlık insandır. Barınaklarda güzel şartlarda yaşatılsın. Bizim onlarla derdimiz yok. Dediğim gibi ben de çok severim hayvanları. Yurtdışında böyle muhabbet yok. Al o zaman evine 8-10 tane köpek. Al bakayım asgari ücretle mama nasıl alıyorsun görelim?

Hayvanların yeri sokak değildir.
Yaydığı hastalığı var, olumsuz etkilediği yaban hayatı var, saldırdığı insan var.
3-5 kap yemek-su koyup vicdan mıncıklaması yapmanın lüzumu yok.

Barınaklarda hayır var mı? Orası da ayrı bir sıkıntı, daha önceden derneklerin sözleri göz ardı edilmeseydi belki şu an bu durumda olmazdık.

Farklı yollar yok. Avrupa'da barınaklar sınırlı, köpeklerin çoğu uyutuldu. Köpekseverlerin ağzına laf vermemek için biraz barınak açtılar olay bu. Bizim yapmamız gereken de bu. Ahlak olarak doğru ya da değil.

Sokakta kendi kafasına göre dolaşan çok sakin köpekler olduğunu biliyorsunuz.
Bugun sakın kaldı dıye yarın sakın olacaklarını mı sanıyorsunuz?

Başı boş olduğu sürece yeri barınaktır ve bu canlılar potansiyel saldırganlık taşıyor.

İnsan hayatı > köpeğin hayatı. Kusura bakma. Siz vicdan mastürbasyonu yapacaksın diye sabahın köründe okula giden kardeşimi tehlikeye atamam. Neymiş sakinmiş. Geç bunları. 4-5 tanesi çete gibi gezerken hiç sakin olmuyorlar.

Ötede duyar kas.

Sokak köpeği gerçekten bir gelişmemişlik göstergesi bence.
  • Bütün sokak köpekleri barınakta olmalı.
  • Barınaklarda köpeklere yaşamları boyunca iyi bakılmalı.
  • Bütün sokak köpekleri kısırlaştırılmalı.
  • Ve bence en önemlisi: Köpek sahiliği kişinin kimliğine işlenmeli ki kafasına estiği gibi sokağa salamasın. Sokağa salana da köpeğin ömrü boyunca bakım maliyetine eşdeğer ceza kesilmeli. Cezayı ödemeyen kişi hapse atılmalı!

Bugun sakın kaldı dıye yarın sakın olacaklarını mı sanıyorsunuz?

Başı boş olduğu sürece yeri barınaktır ve bu canlılar potansiyel saldırganlık taşıyor.

İnsan hayatı > köpeğin hayatı. Kusura bakma. Siz vicdan mastürbasyonu yapacaksın diye sabahın köründe okula giden kardeşimi tehlikeye atamam. Neymiş sakinmiş. Geç bunları. 4-5 tanesi çete gibi gezerken hiç sakin olmuyorlar.

Ötede duyar kas.
Bence sen şu an daha fazla duyar kasmışsın arkadaştan. Köpekleri sadece insanlara saldıran varklıklar olarak görmekten bir çıkın. Ayrıca insan hayatı büyüktür köpek hayatı zihniyetiyle yaşayacaksak daha çok yolumuz var.

Sahipsiz hayvanın yeri barınak olmalıdır. NFC ile okunan ve deri altına yerleştirilen kimlik zorunlu olmalı.
Dediğin şey mikro çip, artık evcil hayvanına taktırmak zorundasın.

-Konuya gelirsek ben de köpek sahibiyim ve sahip aldığımız barınak diğer barınaklara göre daha iyi olsa da 20 m² alana 30-40 tane köpek sıkıştırmışlardı. Mama için ortaya tek bir tane alan koymuşlar. Köpeklerin yemek için kavga ettiğine eminim. Kısacası barınakların kalitesi artırılmalı, en azından her hayvanın kendine ait bir alanı olmalı.
-Sokak köpeği diye bir kavram olmalı her köpek sahipli ya da barınakta olmalı.
-En önemlisi kısırlaştırma ile sokak köpeği miktarının artmasını önlenmeli.

Bence sen şu an daha fazla duyar kasmışsın arkadaştan. Köpekleri sadece insanlara saldıran varklıklar olarak görmekten bir çıkın. Ayrıca insan hayatı büyüktür köpek hayatı zihniyetiyle yaşayacaksak daha çok yolumuz var.
Duyar kasan birine duyarla cevap verilir. Ne bekliyordun ki?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı