Köpeklerden kaçarken otomobil çarpan 10 yaşındaki Zana hayatını kaybetti

Köpekleri çok severim ama sokaklarda sahipsiz köpek görmek gerçekten kötü bir durum. Toplanmasından yanayım, kısırlaştırılsın hatta. Ama uyutulsun diyenlerin vicdanı nasıl el veriyor böyle bir şeye?

Küçücük çocuk nereden bilsin üstüne koşan köpeğin zarar verip vermeyeceğini. Çocuktan iki kat büyük bir canlı havlayarak üstüne koşuyor. Çocuk da köpeği mi öpsün? Belki saldırgan bir köpek. O yaşta nereden bilsin köpekten kaçılır mı kaçılmaz mı? 10 yaşındaki çocuk daha empati yapmayı bilmiyorken neyin sevgisini aşılayacaksın. Köpeklerle beraber böyle insanları da toplayalım. Isırırlarsa sıkıntı çıkmasın.

Bu kadar köpeğin toplanıp barınaklarda kaliteli bir şekilde bakılması imkansız. Kısırlaştırma ise uzun vadede hiçbir işe yaramıyor.
Sokakta saldırgan köpek görmek istemiyorsak çözüm belli, uyutulmaları lazım... En azından saldırı ihbar sistemi gelmeli ve ihbar edilen hayvanlar uyutulmalı.

Sokaklarındaki hayvanların uyulmasını istemeyen vatandaşlar için ise sokak hayvanları belirli bir vatandaşın üstüne zimmetlenebilir. Zimmetlenen hayvanın olası bir saldırısında zimmet sahibi, zarar gören tarafın zararına göre para cezasından hapis cezasına kadar cezalandırılabilir.

Mantığa bak, çocukta empati gelişmediği için sevgi aşılamayacaksın yani? Sevgi aşılamadığın sürece zaten empatisi gelişmeyecek. Kaç yaşından sonra başlamak lazım? Ergenliği geçip ruh hastasına dönüştükten sonra mı? Köpeklerle beraber böyle insanlarıda kısırlaştırmak lazım. Üremesinler soyları bitsin bir zahmet.

Köpeklerin yaşama hakkı yok mu?

Ölen küçük bir çocuksa veya herhangi masum bir hayatsa buna sebep olan köpek olsun kedi olsun insan olsun yaşama hakkı yok. Bu köpeklerin sebep olduğu ilk ölüm değil. Geçin hayvansever takılmayı. Yarın seninde köpek saldırısına uğramayacağının garantisi yok. Yazdığım cümlede işine gelen kısmı kesip yanıtlamışsın. Tekrar okursan uyutulmasını 2. seçenek olarak sunuyorum. İlk seçenek barınak. Eğer bunun için imkan yoksa uyutulsun hangi gelişmiş ülkede bizimki gibi sokak köpeği dolu. Merak ediyorum bu her konuda fanatik olan insanların fikrini değiştirebilmek için ne yapmak gerekiyor.

Benim oturduğum ilçede barınak vardı, barınağı yıktılar ve o bölgeye TOKİ midir nedir ondan kurdular. Barınak taşındımı ne oldu hiçbir bilgim yok. Ama bir ara köpekler sürüyle geziyordu 20, 30 tane vardı abartmıyorum sokakta geziyordu ne olduğunu şaşırdım o gün eve arka yollardan gittim gece gece. Sonraki gün bütün köpekler yok oldu belediye topladıydı herhalde. Şimdi 2 tane köpeği anca görüyorum sokakta ama onlarida öldürecek mahalledekiler tavuk kümeslerine dadaniyorumus. Benim horozum ve civcivleriyle gezen tavuğuma saldırmış horozun sadece kuyruk tüyü kopmuş tavuğun 2 civcivi yok ve tavuk bayağı hırpalamış kuyruk sırt tüyleri yok hayvanın şu an.

Son düzenleme:
Sen 10 yaşında köpeklerden korkmuyor muydun? Bana burada 10 yaşında olup köpekten korkmayan 10 kişi gösteremezsin. Sen bir çocuğa ne kadar sevgiyi aşılarsan aşıla her türlü korkar. Köpekler kaçan ya da kaçmayan ayırmıyor. Haberlerde görüyoruz. Sokakta bana doğru bir koşan köpek gördüğümde bi' bakış atıp "Hmm acaba saldırgan mı?" diye düşünüp kaçmayacak mıyım? Sonra da kendimi hastanede bulurum. Hayatta 6 yıllık tecrübesi olan çocuktan beklediğin şeye bak.

Arınma gecesi yaklaşıyor.
(!)

Havlıyorsa koşmayın demek kolay. 10 yaşında ve savunma becerisi olmayan çocuğun ne yapmasını bekliyordunuz? 10 yaşındaki çocuğa embesil diyecek kadar alçak kişiler görüyorum.

Klavyenin arkasından 10 yaşındaki çocuğu suçlu bulacak kadar sözde delikanlısınız...

Madem öyle, sizi çete gibi gezen köpeklerin arasına bırakalım. Yanınıza gelince ısıracak mı yoksa ısırmayacak mı görürüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…