Köpeklerden kaçarken otomobil çarpan 10 yaşındaki Zana hayatını kaybetti

Oyun istiyor abisi, hep ondan böyle kovalaması. Korkmasa bir şey olmaz. (!)

Sarkazm bir yana, sokakta tek başına 1 yada 2 tane olan köpeğin genelde zararı olmuyor. Havlıyorlar. Havlaması bile fobisi olan insanlar için rahatsız edici bir durum tabii ki ancak asıl sorun gruplaşma başladıkça ortaya çıkıyor. Sokakta köpekler olmamalı kesinlikle. Barınaklarda yada evlerde beslenmeli. "Ama boronoklor sokokton doho koto" diyenlere de, eğer yeterince uğraşırsanız barınakları ziyaret ederseniz, oralarda iyileşir. Madem bu kadar seviyorsunuz köpekleri, lütfen arada sırada barınaklara onları ziyarete gidin. İnsanlar geldikçe mecburen temiz tutmaya ve ilgi göstermeye başlayacaklar.
 
İnsanlar yüzünden ölen canlılar daha çok.

Babaları tarafından öldürülen çocukların sayısı köpekler tarafından öldürülenden daha fazla. Babaları toplayıp uyutalım :)

Modern ülkelerde sokakta hayvan yok diyen cahilleri param olsada dünya turuna çıkarsam. Hem biraz kendilerini geliştirmiş olurlar hemde var mı yok mu görürler.

Bu arada geçende benzer bir olayda biri kamyonun altında girmişti köpek öldürdü dediler. Köpeklerin havlayarak koşup gelmesi saldırmak değildir. Bu şekilde davranan bir köpeği belediyede saldırgan diye nitelemez zaten. Doğal davranışıdır. Gelip yanına havlayıp dururlar. Sen çocuğuna hayvan sevgisi aşılamaz, birde eğitmezsen, her koşan köpek gördüğünde embesil gibi koşarak kaçar tabi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı