Kötü akım bilgisayara zarar verir mi?

matrokor

Hectopat
Monitörde dalgalanma oluyordu. Priz değiştirince düzeldi. Sorun elektrikteymiş. Şimdi ben dalgalanmaya sebeb olan prize kasayı takmak durumunda kaldım. Bu kasaya zarar verir mi? İçinde 600W +80 güç kaynağı var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanayi sitesine veya çevresinde fabrika gibi mekanlara yakın bulunan meskenlerde ikamet ediyorsanız elektrikte dalgalanma olayları çok görülür. Bu da evinizda kullandığınız cihazların ömrüne olumsuz etki eder. Bunu önlemek için ya evinizdeki giriş şebekesine tüm cihazları korumak için regülatör kullanın yada sadece pc yi korumak istiyorsanız bütçenizin el verdiği koşullarda 1000wattlık regülatör veye ups kullanın. Benim tercihim sizin koşullarınızda ups olurdu. Voltaj dalgalanmalarında gelen sinüs akımda bozulmalar olacağından, tam sinüs bir ups pc nin ömrünü uzatır.

Kaliteli ama gerçekten kaliteli bir 3'lü priz kullan. Alman Mali falan.
Deneyeceğim.
Sanayi sitesine veya çevresinde fabrika gibi mekanlara yakın bulunan meskenlerde ikamet ediyorsanız elektrikte dalgalanma olayları çok görülür. Bu da evinizda kullandığınız cihazların ömrüne olumsuz etki eder. Bunu önlemek için ya evinizdeki giriş şebekesine tüm cihazları korumak için regülatör kullanın yada sadece pc yi korumak istiyorsanız bütçenizin el verdiği koşullarda 1000wattlık regülatör veye ups kullanın. Benim tercihim sizin koşullarınızda ups olurdu. Voltaj dalgalanmalarında gelen sinüs akımda bozulmalar olacağından, tam sinüs bir ups pc nin ömrünü uzatır.
Örnek olarak atabileceğiniz bir link var mı?
Güç kaynağının kalitesi önemli, WATT'ı ile 80+ olup olmadığı önemli değil, PSU modeli nedir ?
Güç kaynağı kasanın içinde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı