Kötü bilgisayara iyi bir klavye almak

Daestro

Hectopat
Yer
Satürn
Daha fazla  
Merhabalar, öncelikle şunu söyleyeyim bilgisayarımın özellikleri :
Ekran Kartı : Radeon HD 7350
Ram : DDR3 4 GB
İşlemci : i5-3470 3.20 GHz
Windows 7
Böyle bir bilgisayara Corsair K68 ve ya CM CK350 gibi bir klavye almayı çok istiyorum, fakat oynadığım oyunlar 3-5 tane sizce bu mantıklı mı yoksa mantıksız mı ?
(Parçaları yükseltemem, bilgisayar toplama değil, markası ise Casper)

Çözüm
Yeni bilgisayar alacağını yazmış. Hazır bilgisayarı yenilerken eski klavyeyi kullanmak daha mantıksızlık olmaz mı?
Kesinlikle olmaz. Bende yeni sistem kuracağım ve K70 klavyesini aldım. Bilgisayar yenileyeceği zaman klavyeye ek bütçe ayıramayabilir. Malum ülkemizde fiyatlar uçuk olduğundan dolayı, araya bir de klavye sıkıştırmak arkadaşı zorlayabilir. Klavye diğer donanımlar gibi pahalı olmadığından, sistemi yenilediğinden bir süre sonra isterse klavyeyi de değiştirebilir. Canı istemiş şimdi niye şevki kırılsın ki ayrıca? Hayat kısa, istediklerimizi alabiliyorken alalım gitsin :)
İçimden bir ses 1 yıl sonra çıkacak klavyeleri görüp "zamanında onu alacağıma şimdi o parayla şu modeli alırdım" diye hayıflanacağınızı söylüyor. :)
Bu mantıkla ölene kadar her yıl bir ürün bekleyelim o zaman :) Örnek olarak AMD 3. nesil işlemcileri bekleyen adam " Dur ben 1 yıl daha bekleyip İntel göreyim." desin madem. Ondan sonra da "Dur dur 2 yıl bekleyip AMD'yi göreyim." der. Her yıl zaten yeni ürünler çıkıyor, sonu yok yani. O yüzden pek anlamlı bulmuyorum bu bekleyişi.

Maalesef klavyelerde direkt dolar etkisi var. ben 270-80 civarında almıştım K70 lux ürününü
(2-3 yıl önce blackfriday amazon). İnşallah uyguna bulursunuz siz de. İyi akşamlar.

Bu mantıkla ölene kadar her yıl bir ürün bekleyelim o zaman :) Örnek olarak AMD 3. nesil işlemcileri bekleyen adam " Dur ben 1 yıl daha bekleyip İntel göreyim." desin madem. Ondan sonra da "Dur dur 2 yıl bekleyip AMD'yi göreyim." der. Her yıl zaten yeni ürünler çıkıyor, sonu yok yani. O yüzden pek anlamlı bulmuyorum bu bekleyişi.
Yeni bilgisayar alacağını yazmış. Hazır bilgisayarı yenilerken eski klavyeyi kullanmak daha mantıksızlık olmaz mı?

Kesinlikle olmaz. Bende yeni sistem kuracağım ve K70 klavyesini aldım. Bilgisayar yenileyeceği zaman klavyeye ek bütçe ayıramayabilir. Malum ülkemizde fiyatlar uçuk olduğundan dolayı, araya bir de klavye sıkıştırmak arkadaşı zorlayabilir. Klavye diğer donanımlar gibi pahalı olmadığından, sistemi yenilediğinden bir süre sonra isterse klavyeyi de değiştirebilir. Canı istemiş şimdi niye şevki kırılsın ki ayrıca? Hayat kısa, istediklerimizi alabiliyorken alalım gitsin :)

Çözüm
Peki 😴

Merhabalar, öncelikle şunu söyleyeyim bilgisayarımın özellikleri :
Ekran Kartı : Radeon HD 7350
Ram : DDR3 4 GB
İşlemci : i5-3470 3.20 GHz
Windows 7
Böyle bir bilgisayara Corsair K68 ve ya CM CK350 gibi bir klavye almayı çok istiyorum, fakat oynadığım oyunlar 3-5 tane sizce bu mantıklı mı yoksa mantıksız mı ?
(Parçaları yükseltemem, bilgisayar toplama değil, markası ise Casper)
20 fps alıyorum ama klavyem mekanik hesabı oluyo. Yani size bir artı sağlamaz. Yükseltmede öncelik her zaman bilgisayar olmalı.

20 fps alıyorum ama klavyem mekanik hesabı oluyo. Yani size bir artı sağlamaz. Yükseltmede öncelik her zaman bilgisayar olmalı.
Arkadaş öyle bir diyorsunuz ki sanki oyun oynamayan bilgisayarda klavye kullanmıyor. 144 FPS alan kişiye klavyesinin ne marka ve nasıl olduğu sorulmadığı gibi, kişiler sistem özelliklerini belirtirken de klavyesini yazmaz. Yani bu yükseltme değildir. Böyle bir mantıkla hızlı olan arabaya iyi bir ses sistemi takılır fakat yavaş arabaya iyi bir ses sistemi takmaya gerek yoktur anlamı çıkar. Zevk meselesidir ve yazı yazarken haz alma durumudur. İlla oyunda kullanılacak diye bir durum yok. Ayrıca şu an ihtiyacı olan eskimiş ve rahatsız eden klavyesini değiştirmek. Zaten hali hazırda çalışan sistemiyle ilgili bir problemi yok. İleri de alacağım diyor. İş yerimde ki klavyem bile K70. Bilmem anlatabildim mi :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı