Kötü bir PSU neler yapabilir?

APlusMath

Decapat
Frisby PSU var kasada. 1660 Super'li sistem var. Kötü bir PSU neler yapabilir? Anakartım ASUS B450M-K. Akım koruması varmış anakartta sanırım. PSU neler yapabilir? 10 aydır sorunsuz çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de Frisby PSU Kullanıyorum. Değiştiriceğim ama umarım bi sıkıntı yaşamam şimdilik.

Arkadaşımın sisteminin Psu'su patlamıştı. İçinden bir sıvı aktığını ve bileşenlere döküldüğünü söyledi. Patladığı için bir çok bileşen zarar görmüş, çoğunu değiştirmişti. Merdiven altı ürünler olduğu için, sık elektrik gidip gelirse de patlama veya yanma ihtimali çok yüksektir.

Sisteme yanlış voltaj gönderip parçalara kalıcı zarar verebilir.
Kondansatörler patladığında içinden sıvı tarzında bir şey çıkıyor, muhtemel odur.

Elinizde bulunan PSU sorun çıkarır mı bilmiyorum fakat, kalitesiz kötü bir PSU bütün parçalarınızı kullanılmaz hale getirmeye kadar gidebilir.

Hocam Frisby idare eder o sistemi fakat eski anakartlarda olup direk işlemciye az voltaj arttırımı ve birazda RAM OC derken sistemi yanmaya götürebiliyor ki bu olay 2 defa başıma geldi ama nedense OC'da Frisby PSU gidiyor diğer kalitesiz psu'ların bile bozulduğunu görmedim.

Ben de Frisby PSU Kullanıyorum. Değiştiriceğim ama umarım bi sıkıntı yaşamam şimdilik.
Valle değiştirmek lazım gibi. Kasa haricinde tüm ekipmanlara sağlam para verdim. Tek şu PSU kaldı. Onuda değiştireyim bir an önce diyorum. Önerilen PSU 750TL ama.
Sisteme yanlış voltaj gönderip parçalara kalıcı zarar verebilir.

Kondansatörler patladığında içinden sıvı tarzında bir şey çıkıyor, muhtemel odur.
Hocam anakartta akım koruması varken bile zarar verebilir mi diğer parçalara?

Çok nadir hocam .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…