Kötü bir PSU neler yapabilir?

Hocam hem klavye hem PSU alacağım. Biraz fazla olacak ama sizce ilk öncelik ne olmalı? Klavyem G213, Auros K1'e geçeceğim. PSU ise Frisby :D. İkisini de bir arada yapabilirim ama gözüme miktar bir anda fazla geliyor :D.
Bence önce güç kaynağını değiştirin.
Hocam, sıcaklığını yükselterek patlatmaktan mı bahsediyorsunuz yoksa elektrik akımı ile patlatmaktan mı bahsediyorsunuz?
Kondansatörü*
Elektrik akımı geldiği zaman sıcaklığı da yükseliyor zaten.

Sisteme yanlış voltaj gönderip parçalara kalıcı zarar verebilir.

Kondansatörler patladığında içinden sıvı tarzında bir şey çıkıyor, muhtemel odur.

Evet, kondansatörlerin içinde kapasitansın oluşması için ya sıvı ya da bir plaka kullanılır. Deneyip görmek istiyorsanız herhangi bir kullanılmayan elektronik devredeki kapasitörü şoklayıp kısa devre yapın o zaman çıkar.

Hocam hem klavye hem PSU alacağım. Biraz fazla olacak ama sizce ilk öncelik ne olmalı? Klavyem G213, Auros K1'e geçeceğim. PSU ise Frisby :D. İkisini de bir arada yapabilirim ama gözüme miktar bir anda fazla geliyor :D.

Hocam klavyeyi değiştir bence. Güç kaynağını yeni sisteme geçtiğinde değişirsin zaten anakartın akım koruması varsa diğer bileşenlere zarar vermez kolay kolay.

Hocam klavyeyi değiştir bence. Güç kaynağını yeni sisteme geçtiğinde değişirsin zaten anakartın akım koruması varsa diğer bileşenlere zarar vermez kolay kolay.
Hocam PSU'nun siparişini verdim bile bugün. Kasa siparişini de verdim. Klavyenin de siparişini (Aorus K1) vereceğim indirime girerse bu hafta, girmezse haftaya veya başka klavyeye bakacağım.
Ben de Frisby PSU kullanıyorum. Değiştiriceğim ama umarım bir sıkıntı yaşamam şimdilik.

Arkadaşımın sisteminin PSU'su patlamıştı. İçinden bir sıvı aktığını ve bileşenlere döküldüğünü söyledi. Patladığı için birçok bileşen zarar görmüş, çoğunu değiştirmişti. Merdiven altı ürünler olduğu için, sık elektrik gidip gelirse de patlama veya yanma ihtimali çok yüksektir.

Sisteme yanlış voltaj gönderip parçalara kalıcı zarar verebilir.

Kondansatörler patladığında içinden sıvı tarzında bir şey çıkıyor, muhtemel odur.

Elinizde bulunan PSU sorun çıkarır mı bilmiyorum fakat, kalitesiz kötü bir PSU bütün parçalarınızı kullanılmaz hale getirmeye kadar gidebilir.

Hocam Frisby idare eder o sistemi fakat eski anakartlarda olup direk işlemciye az voltaj arttırımı ve birazda RAM OC derken sistemi yanmaya götürebiliyor ki bu olay 2 defa başıma geldi ama nedense OC'da Frisby PSU gidiyor diğer kalitesiz PSU'ların bile bozulduğunu görmedim.

Teşekkürler, PSU ve kasa geldi. Kasada alayım dedim PSU'yu değiştirmişken, oda Rampage idi, sıkıntı çıkarmayacak olsa da değiştireyim dedim.
Hocam PSU'nun siparişini verdim bile bugün. Kasa siparişini de verdim. Klavyenin de siparişini (Aorus K1) vereceğim indirime girerse bu hafta, girmezse haftaya veya başka klavyeye bakacağım.

Teşekkürler, PSU ve kasa geldi. Kasada alayım dedim PSU'yu değiştirmişken, oda Rampage idi, sıkıntı çıkarmayacak olsa da değiştireyim dedim.

Dosya Ekleri

• D5CDA544-CBA3-4369-AEFB-316F10F9CE7C.jpeg
    D5CDA544-CBA3-4369-AEFB-316F10F9CE7C.jpeg
    202,7 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı