Kötü LGS notu kötü hayat mı demek?

xgongivituyu

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Hepiniz biliyorsunuz ki LGS yaklaştı. Şu son 2 haftadır annem babam hep üzerime geliyor. "Çalış iyi not al yoksa dayıların gibi olursun" diye üzerime geliyorlar. Dayılarımın hali ortada ortanca dayım iş buldu evini yurdunu kurdu iyi de maaşı var ama diğer 2 dayım öyle değil. Büyük olan işsiz sigara ve alkol bağımlısı, diğeri sadece işsiz. Beni en çok üzen annemin şöyle cümleler kurması: "Sen iyi bir lise kazanamazsan elalem ne der.", "Özel okuluna o kadar para verdik(yıllık 8000 veriyorlar)iyi bir lise kazanamazsan arkadaşlarım akrabalarım ne der", " iyi bir lise kazan da arkadaşlarıma gururla anlatim". Annem babam öğretmen, geçim sıkıntımız yok yani. Babam hiç öyle fazla baskı yaratmıyor. Bu beni mental açıdan yıktı. Test çözerken elim titriyor, akşamları en az 1 saat ağlayıp duruyorum. Kötü bir not alırsam sizce ailem ne der, hayatım ne olur, üniversite kazanabilir miyim, iş bulabilir miyim?

Alakası yok. Önemli olan üniversite. LGS güzel bir lise hayatı ve üniversiteye hazırlık için önemli. Yani Ankara fen lisesi öğrencisi kesinlikle tıp kazanacak diye bir kural yok. Benim babam köy okulundan odtü gibi bir üniversite kazanmış. Ve onlara tek giren öğretmen Türkçe imiş, onun dışında tüm dersler boşmuş. Yani demek istediğim eğer çalışabiliyorsan, sıkıntı olmaz. Üniversite sınavında düzeltirsin. Hem hiç olmadı ilk sene kötü bir okula git, sonra bursluluk sınavlarına gir ve özel okula gir.

Dostum ilk önce şunu kafandan çıkart. Sen kimseye bir şey kanıtlamak zorunda değilsin. Ailenin yaptığı baskı seni yıldırmasın. Ailen de senin iyiliğini istiyor fakat bazen abartıyorlar. Bana bu kadar para harcadılar deyip kendini üzme. İyi bir okula gitmek ve iyi bir eğitim almanın tabii ki etkileri var. Fakat öğrenci isterse her yerde çalışır. Çok klişe bir laf fakat doğru. İş konusuna gelirsek kimsenin iş bulabileceği belli değil. Bizim için çok niteliklisiniz diye reddedilen insanlar var bu ülkede. İş bulmak derdinse bir meslek lisesine gitmeli ve meslek eğitimi almalı sonra da teknik bir üniversiteye gitmelisin. Bunlar için kendini üzme lütfen

Bu arada LGS'ye girecek arkadaşlara sesleniyorum. Bildiğim kadarıyla 1 ay gibi bir süre kalmış, buralarda gezmemeniz gerekir. Tüm teknolojik aletleri bırakın, tempoyu iki haftalığına yükseltin. Sonra tempoyu düşürünce kitap okumaya yüklenin. Son gün sadece dinlenin, spor yapın ve sınava girin. Ben geçen sene girdim, benden size tavsiye. O yüzden telefon, tablet ve bilgisayarları bırakalım. Mümkün oldukça sadece EBA için girin, sosyal medya ve oyunları silin.

Girmeden önceki gece kendimi LoL oynarken bulmuştum . Sınava da pek çalışmadım, 330 alıp Anadolu lisesine girdim. Pişman değilim .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…