Kötü üniversiteden mezun olup yazılım veya bilgisayar mühendisi olan var mı?

Saçmalık.

Bu bir klişe. Orada okuyan birçok arkadaşım var, adam mezun olamıyor ya, hocalar yüzünden.

Şirketler eskisi gibi mezun olduğu üniversiteye bakmıyor. Bir noktada tabii ki bakacak, sonuçta bir ağırlığı var. Lakin insanların kendini geliştirmesi ve donatması artık daha önemli.

Yazılım gibi bir alanda bu daha kolay. Mesela benim alanım, EE'de iyi bir üniversite belli başlı avantajlar getirir. Zira EE ağır mühendisliklerden biridir ve üniversite, iyi bir üniversite öğrencisine EE bağlamında birçok deneyim katar.

Yazılım öyle değil ama...

Bunu kendi ağzından söylüyorsun sanırım. Bak seninle beraber Google amcaya Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinden mezun olmuş ve bırak iş bulmayı, güzel işler yapmış birisini bulmaya çalışalım.
Bir tane bulduk. Güzel işler pek denemez çünkü geçen sene mezun olmuş. Ama bir iş yazıyor profilinde.

Gördüğün gibi o laf yalan. İyi bir mühendissen çok iyi olmayan bir okuldan mezun olursan da az kalmazsın.

Bu arada ben hala okuyorum. Örnek sayılmam.

Bak yine bahsettiğim okuldan mezun olmuş ve Trendyol'da çalışıyor.

Gidip Batman Üniversitesi gibi kontenjanı bile dolmayan bir yer civarına gitmezsen ve iyiysen aç kalmazsın.
Ufak bir not: Üniversite sınavında soruların yarısını cevaplamak yaklaşık olarak 120 bin sıralamaya denk geliyor. Ona göre bahsettiğin yerlere aslında kötü değil, çok kötü denmesi gerektiğini düşün.
Hocam zamanın ötesinden geliyorum ve o soruyu sormam lazım bu sene giren biri olarak, mezun oldunuz mu acaba?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı