Kötüleşen dersler nasıl düzeltilir?

267758

Hectopat
5, 6 ve 7.sınıflarda öğretmenlerin gözünde hep çok iyi gelecek vadeden biri olarak görülürdüm. Denemelerde okulda derece yapardım. Okuldaki genelin 60-70 ile geçtiği dersleri zorlanmadan 95-100 ile geçerdim. Ne olduysa 8.sınıfta oldu. Genelin 70-90 ile geçtiği dersleri 50-60 ile geçmeye başladım. Denemelerde 250-300 almaya başladım. Sene sonuna kadar böyle devam etti. Sene sonunda lise sınavına girince %11'lik bir dilime girdim fakat ilde o dilimle alan iyi bir lise olmadığı için ortalamayla alan bir liseye 96 ile girdim. Lisedeki ilk bir iki hafta 8.sınıf gibiydi pek bir fark göremiyordum fakat konular ilerledikçe ortaokuldan hiçbir şey bilmediğimi gördüm. Derslerde konuşulan çoğu şeyi anlamıyordum ve sınıfın neredeyse hepsinin çok kolay dedikleri soruda kalem bile oynatamıyordum. Şimdide 9.sınıfın ilk birkaç sınavına girdim çoğundan 50-60 arası bekliyorum. Düzeltmek için çok geç olduğunu düşünmüyorum fakat nasıl düzelteceğimi bilmiyorum tecrübeli abiler, ablalar yardım ederse sevinirim. (Ortaokulda gittiğim okulun akademik başarısı yüksekti)

Son düzenleyen: Moderatör:
Disiplinli ol kendi çalışma seklini bulmalısın morelini yüksek tut kötü yerlere gelemiyeksin konu tekrarı test çözmeye çalış görsel e dayalı çalış veya ritimli müzik eşliğinde unutma senden daha iyisi yok senden daha fazla çalışan insanlar var ( arkadaşlarını iyi seç)

5, 6 ve 7.sınıflarda öğretmenlerin gözünde hep çok iyi gelecek vadeden biri olarak görülürdüm. Denemelerde okulda derece yapardım. Okuldaki genelin 60-70 ile geçtiği dersleri zorlanmadan 95-100 ile geçerdim. Ne olduysa 8.sınıfta oldu. Genelin 70-90 ile geçtiği dersleri 50-60 ile geçmeye başladım. Denemelerde 250-300 almaya başladım. Sene sonuna kadar böyle devam etti. Sene sonunda lise sınavına girince %11'lik bir dilime girdim fakat ilde o dilimle alan iyi bir lise olmadığı için ortalamayla alan bir liseye 96 ile girdim. Lisedeki ilk bir iki hafta 8.sınıf gibiydi pek bir fark göremiyordum fakat konular ilerledikçe ortaokuldan hiçbir şey bilmediğimi gördüm. Derslerde konuşulan çoğu şeyi anlamıyordum ve sınıfın neredeyse hepsinin çok kolay dedikleri soruda kalem bile oynatamıyordum. Şimdide 9.sınıfın ilk birkaç sınavına girdim çoğundan 50-60 arası bekliyorum. Düzeltmek için çok geç olduğunu düşünmüyorum fakat nasıl düzelteceğimi bilmiyorum tecrübeli abiler, ablalar yardım ederse sevinirim. (Ortaokulda gittiğim okulun akademik başarısı yüksekti)
Kendine söz geçir ve çalış.

Disiplinli ol kendi çalışma seklini bulmalısın morelini yüksek tut kötü yerlere gelemiyeksin konu tekrarı test çözmeye çalış görsel e dayalı çalış veya ritimli müzik eşliğinde unutma senden daha iyisi yok senden daha fazla çalışan insanlar var ( arkadaşlarını iyi seç)
Görsel hafızası iyiyse gerçekten güzel olur. Ritim tutmak ya da kodlamak da akılda kalıcı kılar.

Olay okulun disipliniyle bitmiyor maalesef, sorunu kendiniz söylüyorsunuz. "Ortaokula dair çoğu şeyi bilmediğimi fark ettim.". Sorun temelde, şimdiki derslerinize çalıştığınız gibi temelde eksik olduğunuz konularada fazladan çalışmalısınız, tek yol bu.

İş temelde bitiyor ama günlük 1 temel konu öğrenseniz kafidir diye düşünüyorum.

5, 6 ve 7.sınıflarda öğretmenlerin gözünde hep çok iyi gelecek vadeden biri olarak görülürdüm. Denemelerde okulda derece yapardım. Okuldaki genelin 60-70 ile geçtiği dersleri zorlanmadan 95-100 ile geçerdim. Ne olduysa 8.sınıfta oldu. Genelin 70-90 ile geçtiği dersleri 50-60 ile geçmeye başladım. Denemelerde 250-300 almaya başladım. Sene sonuna kadar böyle devam etti. Sene sonunda lise sınavına girince %11'lik bir dilime girdim fakat ilde o dilimle alan iyi bir lise olmadığı için ortalamayla alan bir liseye 96 ile girdim. Lisedeki ilk bir iki hafta 8.sınıf gibiydi pek bir fark göremiyordum fakat konular ilerledikçe ortaokuldan hiçbir şey bilmediğimi gördüm. Derslerde konuşulan çoğu şeyi anlamıyordum ve sınıfın neredeyse hepsinin çok kolay dedikleri soruda kalem bile oynatamıyordum. Şimdide 9.sınıfın ilk birkaç sınavına girdim çoğundan 50-60 arası bekliyorum. Düzeltmek için çok geç olduğunu düşünmüyorum fakat nasıl düzelteceğimi bilmiyorum tecrübeli abiler, ablalar yardım ederse sevinirim. (ortaokulda gittiğim okulun akademik başarısı yüksekti)

Unutma mucizeyi bizde arama kendine ara biz iki yazı sanal insandan başka bir şey değiliz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı