Kötülükten zevk aldığınız an oldu mu?

Ben de zaten sevindim dememiştim; üzülmedim demiştim. Ama konu farklı yönlere evriliyor. :) Küfür etmek ya da tarihsel süreçteki farklı isimleri bu şahısla özdeşleştirmek doğru bi bakış açısı değil.
 
İyiliği kötülükle yenebilirsin ancak kötülüğü asla iyilikle yenemezsin. Sorun kötü olup olmamak değil asıl sorun kötüye kötü olmamaktan geçer bence. Neden ve neye karşı kötü olduğunu bulursan eğer, yaptığın doğru ve yanlışları bulabilirsin. İyiliği getirmek için kötü ol, unutma kötülüğü sadece kötülük ile yenebilirsin.
 
İnsan doğası ve gelişmiş üst beyini birçok karmaşık duyguyu yaratıyor. Kötülükten zevk almak belki bir yere kadar normal olabilir ama alınan zevkin derecesi, türüde önemli. Örneğin bundan cinsel haz alanlar var. Dünyada en ufak bir vicdan belirtisi, empati göstermeyen, gösteremeyen insanlar var. Hatta bunlar hırs yapıyor, azim yapıyor, her yolu deniyor ve insanların başına geçebiliyor, ülkeleri yönetip, toplumları felakete bile götürebiliyor. Bunu 21. yy gibi bilgi çağında bile yapabiliyorlar...
 
Kötülük dediğiniz şey normal hayatınızda yapmadığınız ufak bir kaçamak veya benzeri bir, rutin dışı olay, ise bunun size zevk vermesi sıra dışı bir şey değil. Kimsenin kuralları gerçekten sevebileceğini zannetmiyorum. Bu yüzden o kuralları çiğnediğinizde bundan zevk almanız, bence, çok normal.
 
İntikam almak için 20 yıl bekleyebilen bir psikopat olarak, yaptığım şeyi hak ettikleri sürece her kötülükten büyük zevk aldım. Bana yaptıkları bir şeyin bedelini acı şekilde öderlerken gözlerindeki "son gülen ben olacaktım" hayal kırıklığını gördüğüm zaman öyle büyük bir haz duyuyorum ki sırf bu yüzden kindar biri olmayı seçtim.

Biri bana iyi davranırsa aynı düzeyde karşılık veririm, fakat biri bana kötü bir şey yaptıysa 10 misliyle intikamını alırım. Yapılan iyiliğin ve kötülüğün zaman aşımı olmaz. :)

Lise zamanımda kız arkadaşımla mutlu mesut çimlerde otururken sözde arkadaşım olacak hıyarın biri gelip kızın kim olduğunu ve öyle bir şey yapmadığımı bildiği halde şerefsizliğine "Yanındaki X mi yoksa Y mi?" diye sorup günümün ve birkaç ayımın içine ederse 12 yıl sonra boşanmasına neden olurum ki oldum...

20 yıl önce benden 4 yaş büyük olup keyif için beni dövüp çöp kutusuna sokan birini de "çocuklarının" gözünde asla düzelmeyecek şekilde düşürürüm. O 20 yıl önce yaptığı şeyin bedelini de hayatı boyunca unutmaz.
 
Son düzenleme:
Kötülükte olmadı ama intikamı çok severim. Durup dururken bana kötülük vs. yapandan intikam almadan rahat edemem. Benim intikam aldığımı pek belirtmem genelde. Bana yaptığını veya daha kötüsünü yapar ve rezil ederim şahsiyeti. Artık kötülüğe iyilikle gelmek mantıklı gelmiyor bana. Utanç diye bir şey mi kaldı?
 
Normalde sıradan bir insanım fakat damara basıldığında kendimi kontrol edemiyorum o zaman karşıdakinin vay haline.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı