Köy için internet önerisi

FearrFD2

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Suzuka
Daha fazla  
Selamlar iyi forumlar. Yukarıda da belirttiğim gibi köye gideceğim ama uzaktan eğitim için internete ihtiyacımız var. Uzaktan eğitime 3 cihaz aynı anda bağlanacağız ve köy en yakın ilçeye 40, en yakın şehre de 70km uzaklıkta. Köyde adam akıllı çekebilecek internet önerir misiniz? Bir de şu mobil hatlar için galiba 50 veya 100GB varmış. Sizce onlardan almak kârlı mıdır?

Turkcell Superbox alıp her yerde kullanabilirsiniz. Taşınabilir Wi-Fi.

Doğru bunun önerisini bende yapacaktım fakat bildiğiniz üzere bu cihaz baz istasyonu üzerinden 4.5G internet sağlıyor diye okumuştum. Yani telefonu çekmiyorsa Superbox bir işe yaramayacaktır. Mesela bizim köyde ADSL internet sıkıntısız çalışıyor eğer altyapı olmasaydı kesinlikle Superbox tercih ederdim. En mantıklı seçenek o gibi duruyor.

Mobil hatta en iyi çeken hangisiyse onu tercih edebilirsiniz. Taşınabilir çözümler bulunuyor. Vodafone ve Turkcell'de Super Box çözümleri var.

Altyapı varsa ve port sorunu yoksa taahhütsüz internetlerden birini bağlatın. Turknet, Millenicom ya da Netspeed'e başvurabilirsiniz. Onun dışında Superbox çok pahalı ve yavaş. Mümkünse mobil hattınıza geçici internet paketleri alarak idare edebilirsiniz.

Bu sitelerden köy adresinizi veya köy telefon numaranızı girerek sorgulama yapabilirsiniz. Eğer 12Mbps ve üstü bir sonuç çıkarsa yeterli olur. SuperBox vs. gerek kalmaz. Eğer iki firmadan da benzer sonuç alırsanız TurkNet öneririm. Ayrıca referans kodu lazım olursa yardımcı olabilirim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı