Köyde insanlar ne yapıyor?

5-6 yıl köyde kaldım. Köy demek temiz hava demek. Kirli hava ömrü kısaltıyor. Köyde fiber internet yoktu, bakır kablolu internet vardı.
Tavşan besliyordum. 30 küsür tavşanım vardı. Tavşanları zevk için besliyordum çünkü en sevdiğim hayvan tavşan. Köyde bunun dışında sık sık bilgisayarda oyun oynuyordum. Kitap okuyordum.
 
Önüne gelen şehre geliyor İstanbul. Ne için? Para. Hayatınızdan önemli yani. Hem kul hakkından yanma ihtimalin var şehirde. Ben de şehirde sayılırım Kocaeli. Ama muhatap olmuyorum milletle resmi. Fazla dışarı da çıkmayacaksın. Ancak araba ile.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kasaba veya küçük şehirleri kastetmiyorum. Düzgün yolu bile olmayan köylerde insanlar ne yapıyor? Çiftçilik ve hayvancılık haricinde nasıl geçimini sağlayabiliyorlar ve günleri nasıl geçiyor?

Köye gittiğimiz de genel de ya çok sıkılıp dışarı çıkar ve kaybolana kadar gezerdik ( daha eğlenceli olurdu köy küçük yer zaten evi geri bulmak çok da zor değil ) ya da babamlar çağırır odun kesmeye, odun toplamaya veya mangala giderdik
 
Herkese tavsiye ederim 1984 yapım. Hülya Koçyiğit filmi Derman. İzlemeyen çok şey kaçırır. Tarık akan kangalla gezer. Köy hayatını anlatır azcık.
 
Köy hayatı lüks hayat. Geçen kalan eşyaları toparlamak için gittik, nefes alamadım İstanbul'da. Bir sürü yabancı insan var, hastalık çok ve havası aşırı pis. Bence İstanbul köy, köyler de İstanbul diye isim değiştirmeli. Sadece adı var çünkü.
 
Köyde daha ahlaklı olursun geneli tabi. Evlenirsin evleniceğin kişiyi jinekoloğa götürmene gerek kalmaz. En önemlisi dinini daha iyi öğrenirsin zaman fazla. Ve kendini daha özel hissedersin nüfus az. Hayvanlarla iletişimde olursun.
 
Kasaba veya küçük şehirleri kastetmiyorum. Düzgün yolu bile olmayan köylerde insanlar ne yapıyor? Çiftçilik ve hayvancılık haricinde nasıl geçimini sağlayabiliyorlar ve günleri nasıl geçiyor?

Şehre kesinlikle benzemiyor, genelde burada köyde zenginler oturuyor hem köyde hem şehirde evleri var ve yazın köye, kışın şehre gidiyorlar. Kısacası paran yoksa köyde oturursun paran varsa ikisinde de. Köy huzurludur geniştir sakindir ama parası olana; olmayan zaten köyden şehre ulaşasıya kadar canı çıkar eninde sonunda okula falan oraya gitmek zorunda kalacaklar ekmek almak için belki. Forumda yorum yapıp köyü öven kesimin ben çoğunun gidip 3 5 gün kalıp döndüğüne eminim, küçük bir köyse internet bile çekmez orada çünkü. İnsanın amacına göre değişir ama bence yaşamak için halen iyi değiller. Tabii büyük köyler var onlar yaşam içinde uygun olurlar. Çalışma işi bölgeye göre değişiklik gösterir büyük baş, küçük baş hayvancılık ve tarımla uğraşırlar yer verimliyse bağ yani üzüm popüler olur.
 
Son düzenleme:
Gezmek veya tatil için demiyorum çalışanlar ne yapıyor?


Hocam hayvan bakmak zor mu yoksa kendileri takılıyorlar mı?
Hocam çalışanları pek bilmem ancak bildiğim kadarıyla keçileri koyunları otlatarak inek sütü satarak yumurta satarak tarlada yetiştirdikleri şeyleri satmak genelde böyledir. (en azından bizim köyde böyle)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı