Köyde yaşadığım için dışlanıyorum

Bende şu an köyde yaşıyorum birisi dalga geçsin hemen onu arkadaşlıktan silerim. Yaşadığım yer de sonuçta herkes birbirini tanıyor. Saçma bir bakış açısı dalga geçmek. Dalga geçenler hayatlarında bir kere bile köyde yaşamamış o yüzden köy huzurunu bilmez kimse. O yüzden boş ver takma kafaya.

Bende şu an köyde yaşıyorum birisi dalga geçsin hemen onu arkadaşlıktan silerim. Yaşadığım yer de sonuçta herkes birbirini tanıyor. Saçma bir bakış açısı dalga geçmek. Dalga geçenler hayatlarında bir kere bile köyde yaşamamış o yüzden köy huzurunu bilmez kimse. O yüzden boş ver takma kafaya.
Köy şehirden daha iyidir. Ben de severim. Ama bu ülkede nedese "köylü cahildir" anlayışı var. Aşağılanacak bir durum olarak algılanıyor direkt.

Köy şehirden daha iyidir. Ben de severim. Ama bu ülkede nedese "köylü cahildir" anlayışı var. Aşağılanacak bir durum olarak algılanıyor direkt.

Bulunduğum yer o kadar sessiz sakin ki burada olmuş olsanız emin olun şehirden uzak kalırsınız. Zaten genelde İstanbul'dan buraya çok gelen var. Sabahları öten horozun sesi bile huzur veriyor. İstanbul neymiş hani derler ya "taşı toprağı altın diye" bana bu laf çok boş geliyor.

Bulunduğum yer o kadar sessiz sakin ki burada olmuş olsanız emin olun şehirden uzak kalırsınız. Zaten genelde İstanbul'dan buraya çok gelen var. Sabahları öten horozun sesi bile huzur veriyor.
Okuduğunuz okul öyle bir yerde olunca bir yerden sonra burayı yazdığım gecenin sabahını diye içinizden geçiriyorsunuz ancak. Sükünet hoştur ancak sürekli olmasına alışık değilim.

Şehir vs köy mevzusu biraz da kişisel bir olgu gibi.

Bulunduğum yer o kadar sessiz sakin ki burada olmuş olsanız emin olun şehirden uzak kalırsınız. Zaten genelde İstanbul'dan buraya çok gelen var. Sabahları öten horozun sesi bile huzur veriyor. İstanbul neymiş hani derler ya "taşı toprağı altın diye" bana bu laf çok boş geliyor.
Benim bulunduğum yer de çok sessiz. İlçedeyim ben, ortalama bir ilçe. Üstüne ilçenin dışında. O kadar ferah, sessiz sakin ki. Tam kafa dinlemelik yer. Saatte 10 araba falan geçiyor. Buraya da İstanbul'dan gelen var. Hatta onlardan biri de biziz. 2 sene oldu. Kaos falan da yok. İstanbul bana artık hapishane gibi geliyor.

Okuduğunuz okul öyle bir yerde olunca bir yerden sonra burayı yazdığım gecenin sabahını diye içinizden geçiriyorsunuz ancak. Sükünet hoştur ancak sürekli olmasına alışık değilim.

Şehir vs köy mevzusu biraz da kişisel bir olgu gibi.

Çok şükür okul problemim yok o yüzden rahatım.

Ergen işte he hu de geç çok takma. Köyler harbiden güzel oluyor. Şehir gibi her yerde tıklım tıklım araba, gereksiz konutlar, dar yollarla kaplı değil köyler.

Dediğin gibi hayatı çoğundan daha iyi yaşıyorsan o yüzden çekememezlik yapıyor olabilirler. İnsanlar genellikle bir kişinin zaafını arar, bulduğunda ise o noktadan vurmaya çalışır. Köylü olmak suç değil, tam tersi köy yerleri = uzun ömür. Havası suyu ayrı oluyor.
Türkiye'de nasıldır bilmiyorum ancak Azerbaycan'da normal herhangi bir şeyi köylüler anormal bir şey yapabiliyor. Örneğin burada şort giymeye anormal bir şeymiş gibi baktıkları için, ben de aynı lafı kullanıyorum. Yoksa şehirli olmuş, köylü olmuş, türk değilmiş farketmiyor, insan olsun, doğru dürüst olsun yetiyor bana.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı