Köz makinesi sigorta attırıyor

deniz353

Centipat
Daha fazla  
Merhaba. Evde nargile için köz makinesi kullanmak istiyorum fakat çalıştıktan yaklaşık 30 saniye sonra sigorta atıp tum elektrik gidiyor. Öncelikle bina yaklaşık 13 senelik prizler yerine tam takılı değil ve viko marka 3'lu uzatma kablosu kullanıyorum. Boyle olunca yaklaşık 30 saniye sonra sigorta atiyor. Sanirim üründe bir sorun yok çünkü 2 kere sifiri ile degistirildi yani üründe bir problem olduğunu düşünmüyorum. Ne yaparsam bu sorun düzelir bir elektrikciye baktırmak yararlı mı olur? Sigorta hakkında bilgi verecek olursam ana sigorta altında 40'a yazıyor ve kaçak akım rolasi var herhalde. Ustteki salterlerde B16 yaziyor ama alttaki tek ana sigorta atıyor.
Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Evde nargile köz makinesi kullanırken sigorta atıyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir. Öncelikle, prizlerin eski olması ya da gevşek olması sorun yaratabilir. Çünkü eski prizler düzgün bağlantı sağlamazsa, cihaz düzgün çalışmaz ve sigorta atar. Ayrıca, uzatma kablosu da sıkıntı yaratabilir. Yüksek güç çeken cihazlar, uzatma kablosu üzerinden düzgün akım alamayabilir ve bu da sigortanın atmasına sebep olabilir. En iyisi, uzatma kablosu kullanmadan direkt prizden bağlanmak.

Bir diğer önemli nokta, sigorta. Senin evinde 40A'lık ana sigorta var, yani sistemin geneli bu kadar akımı taşıyabiliyor. Ama her bir odadaki sigortalar (B16 gibi) sadece 16a taşıyor. Eğer köz makinesi 16A'dan fazla çekiyorsa, o sigorta atabilir. Elektrikçi, sigortaların kapasitesine bakıp, uygun olanları değiştirebilir.

Son olarak, kaçak akım rölesi de devreye girebilir. Eğer topraklama düzgün değilse veya kaçak akım algılarsa, röle devreyi kesip sigortayı atar. Elektrikçi, rölenin doğru çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir.

Yani özetle, elektrikçi çağırmak en doğrusu. Elektrikçiye prizleri, sigorta kapasitesini ve röleyi kontrol ettirerek sorunun kaynağını bulup, çözüme kavuşturabilirsiniz.

Peki çok teşekkür ederim yaklaşık 2 3 gündür bu konuya kafa yoruyorum elektrikci ile bu sorunu çözmeye çalışacağım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı