Kola 12.5 TL Oldu

Bunlarda fırsattan istifade iyicene geçiriyorlar. Sanki ne maliyeti varda zırt pırt zam yapıyorlar. İyi ki bırakmışım içmeyi de, bunları zengin etmiyorum. Lipton gibi soğuk çay markalarını tercih ediyorum, herkese de öneririm.
Anladığım kadarıyla şu an yapılan zamlar asgari ücret zamları. Ek olarak gazlı içeceklerde ÖTV vergisi var diye biliyorum fiyatın yükselmesine sebebiyet verebiliyor.

Anladığım kadarıyla şu an yapılan zamlar asgari ücret zamları. Ek olarak gazlı içeceklerde ÖTV vergisi var diye biliyorum fiyatın yükselmesine sebebiyet verebiliyor.
Valla beni bağlamaz onun yüzünden bunun yüzünden, kola 7.5TL olmadan önce -1.5 LT olanından bahsediyorum- ne kadardı hatırlamıyorum ama 6TL idi sanırım, benim için ederi oydu. Zamdan sonra bir daha da almadım, almayı da düşünmüyorum olağanüstü bir durum olmadığı sürece.

Geleneği bozmadan kola zammını duyurmaya devam ediyorum. Bugün döner yaptırdıktan sonra BİM'e gitmeye üşenip karşı bakkaldan alayım, 50 kuruş fazla verir soğuk içerim diye düşünüyordum. Çünkü marketlerde 9.5, bakkallarda 10 TL'ydi. 50 TL verip 40 beklerken 37.5 alınca beynimden vurulmuşa döndüm. Sonuç olarak 3 TL zarardayım. Bu zam daha marketlere gelmemiş ama önümüzdeki 1 hafta içinde gelecek o güne kadar BİM, A101, şok, Migros gibi marketlerden alarak zamdan korunabilirsiniz. :D

Eski zamlar:
  • 21 Ocak 2020 - 6'dan 7 TL oldu,
  • 22 Nisan 2020 - 7.5 TL,
  • 9 şubat 2021- 9 TL,
  • 29 Ağustos 2021 - 10 TL.
  • 15 Aralık 2021 - 12.5 TL. 2 yılda 6.5 TL zam.

Eki Görüntüle 1242674

Tek sevdiğim gazlı içecek. Kola cipsi artık 2 haftada bir yapacağım sanırım :D

Markete girdiğimde en kötü abur cubur 3 lira 25-50 kuruşluk şeylerdi bunlar. Ekonomist uzun adam markete gittiğinde 1000 liralık abur cubur almıştı bugün gitse 1500 lira vermek zorunda. Bakkal yönetse daha iyi yönetir ülkeyi.

Uzun adam ve arkadaşları halkın sağlığı için ve yakın temasta oldukları Cristiano Ronaldo (namı değer siuuu) abimizin sözüne söz dememek için kola içmemize engel oluyorlar. Artık komple su içip hayatımıza devam edeceğiz arkadaşlar. Ama üzülmeyin yakında su da 12.5 lira olacağı için tükürüğümüzü yutmaya başlayıp bize her ay ramazan tezahüratları ile hayatımıza devam ederiz. Ha bu arada üzülmeyin beyler yol yaptı hiçbir şey yiyip içemez sek artık sırayla yollarımızı kazıyıp yeriz. Yaşasın uzun adam ! Siuuuu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı