Kolayı bıraktım

@sanes, ne demek 🙏 Üçü bir arada kahveyi de bıraktım, ikisi bir arada içeceğim. Üçü bir arada kahvenin içindeki şeker miktarı, çok fazla.

Hocam ben de size bir tavsiye de bulunayım, kesinlikle hazır paket ikisi bir arada veya üçü bir arada tüketmeyin. Bunların içinde süt tozu bulunuyor ve deli dehşet zararlı bir madde bu.

@sanes, ikisi bir arada kahvede şeker miktarı fazla olmadığı için sorun olmayacağı söyleniyordu da bilemiyorum.

Her iki günde bir bir tane 2.5'luk dikiyorum kafaya ben de. Bazen onun yerine uludağ gazoz aldığım da oluyor tabii, asıl olay kolada değil asitli soğuk içeceklerde direkt ya. Hele bir de içinde et olan herhangi bir yemek ya da bir cips falan olursa kesinlikle alıyorum. Daha dün lahmacun var diye 2 tane 2.5 litrelik bitirdim.

@arda8391, yazdığınız bana pek inandırıcı gelmedi. Mideniz, o kadar asitli içeceği vücuttan nasıl atabiliyor?

Her iki günde bir bir tane 2.5'luk dikiyorum kafaya ben de. Bazen onun yerine uludağ gazoz aldığım da oluyor tabii, asıl olay kolada değil asitli soğuk içeceklerde direkt ya. Hele bir de içinde et olan herhangi bir yemek ya da bir cips falan olursa kesinlikle alıyorum. Daha dün lahmacun var diye 2 tane 2.5 litrelik bitirdim.

Soğuk şeyler tüketmek istiyorsanız kendiniz uğraşıp meyve suyu falan hazırlayıp dolaba atabilirsiniz. Bizimkiler öyle yapıyor mesela, örneğin yaz geldiği zaman eriği alıp meyve suyu hazırlıyorlar atıyorlar dolaba. İstediğin kadar iç zarar da vermez.

Soğuk şeyler tüketmek istiyorsanız kendiniz uğraşıp meyve suyu falan hazırlayıp dolaba atabilirsiniz. Bizimkiler öyle yapıyor mesela, örneğin yaz geldiği zaman eriği alıp meyve suyu hazırlıyorlar atıyorlar dolaba. İstediğin kadar iç zarar da vermez.

Zaten dolaptan su içiyorum genelde ama kendi başına da yetmiyor.

@arda8391, yazdığınız bana pek inandırıcı gelmedi. Mideniz, o kadar asitli içeceği vücuttan nasıl atabiliyor?

16 saatte 5 litre içecek, sabahtan geceye kadar gayet de normal atıyor vücuttan. Bu bahsettiğim şey zaten haziran ayının başından beri oluyor, birkaç saat spor harici tüm gün evdeyim, hava zaten cehennem gibi, oturuyorum bilgisayar başına yanıma da içeceği alıyorum içip duruyorum, tuvalete de gidiyorum, genelde bir tane 2.5 litreliği bitirmeden önce 2 kere tuvalete gidiyorum, hiç ekstrem bir durum da olmuyor. Hatta şu an bu yorumu yazarken de 4 saat önce aldığım 2.5 litrelik uludağ gazozunun son damlasını da bitirdim.

@arda8391, ben tek seferde bitirdiniz sandım.

@arda8391, ben tek seferde bitirdiniz sandım.

Yok hocam tek dikişte 1 bardağı zor bitiriyorum yanar boğazım yoksa. Zaten açtıktan 5-6 saat sonra falan asidi de kaçıyor soğukluğu da. Bu arada her gün 5 litre falan içtiğim yok, 2 günde bir 2.5 litre diye belirtmiştim zaten. 5 litre bir kere içtim sadece o da sabah 9 da aldığım gece 1 de bitti.

Sizleri sucular tarikatına davet ediyorum. Şekerli içeceklerin alayı dış ve sağlık düşmanı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı