Kolayı bıraktım

Kolayı bıraktım ve elimden geldiğince içmemeye çalışıyorum. Son 20 gündür hiç kola içmedim ve kola, bence dişlere çok zarar veriyor. İçecek olarak ayran, limonata tercih etmeye çalışıyorum. Abur cubur aldığım zaman, umarım yanında kola almam. Her ne kadar diş fırçalansa da kola, her türlü dişleri mahvediyor. Sizin de böyle hissettiğiniz zamanlar oluyor mu? Yoksa psikolojik mi? İçindeki şeker miktarı da çok fazla. 330 ML kutu kolalarda, 8-10 küp şeker olduğu söyleniyor. Şekeri de elimden geldiğince azaltmaya çalıştığım için kolayı tamamen bırakmanın daha doğru olacağını düşündüm.
Ben 1 yıl öncesinde bırakmıştım. Sadece dişler için değil adını anmak istemediğim birçok hastalıkta da uzun vadede etkili bir şey. Çok iyi yapmışsınız hocam bırakmakta.

Ben yazın gelişiyle beraber günde 1 litreden bile fazla içmeye başladım. Azaltmam gerek. Ama olmuyor. Kışla beraber olabildiğince az tüketmeye çalışacağım. Sigarayı bırakamayanlar gibi konuştum ama olsun.

Mantıklı bir karar vermişsiniz. Şeker bombası + aşırı asidik. Dişlere resmen savaş ilan ediyor. Diş fırçalasanız da çürüme riskini büyük oranda artırıyor. Bunlara ek olarak bağımlı ediciliği de yüksek. Ya çok nadir tüketilmeli ya da hiç tüketilmemeli. Ben artık hazır olan neredeyse hiçbir içeceği tüketmiyorum. Ev yapımı süt, ev yapımı ayran, ev yapımı limonata, su. Dışarıdan alıp da içtiğim bir Beypazarı Maden Suyu var.

@xgravity, kolayı bıraktım diyorum. Tekrar geri başlatmaya çalışıyorsun. Böyle olmaz ama. :D

@xgravity, kolayı bıraktım diyorum. Tekrar geri başlatmaya çalışıyorsun. Böyle olmaz ama. :D
Aynen, aslında bağımlısı olduğumuz şeyin, kölesiyiz :D.

Her aklına geldiğinde karpuz ye. Bende o şekilde bıraktım tüm gazlı içecekleri.
O da bağımlılık demek. Tamamen bırakması lazım, yoksa bağımlı olmaya devam eder.

Şeytan gibiyim.

Aynen, aslında bağımlısı olduğumuz şeyin, kölesiyiz :D.

O da bağımlılık demek. Tamamen bırakması lazım, yoksa bağımlı olmaya devam eder.

Şeytan gibiyim.
Hocam şeytanlık değil bu aslında başka bir şey. Adamların cirosundan başka bir işe yaramıyor :D her hangi bir şey bile vaat etmiyorlar satarken. şeytanlık değil daha çok balık türünden bir şey oluyor palamut mu olur hamsi mi sazanlık mı bilemiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı