Kola'yı Nasıl Bilirsiniz?

Kolayı Nasıl Bilirsiniz ?

• İçmeden duramıyorum.

• İçmem/İçittirtmem.

• Faresini azaltmasalar güzel içecek.

• Arabamın jantlarını cilalarım.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
+9 israil'i kınama aracı. Bilerek İ'yi büyü yazmadım.
Coca Cola'dan İsrail açıklaması - Milliyet Haber
Kardeşim bir maddeye hemen haram hükmü verme. Bu bizim gibi avam sınıfının yapacağı bir iş değil.
Dinimize göre haram bunu kabul etmek lazım. Ama yapıcak birsey yok, bağımlı oldunmu bırakamıyosun.
Ben bundan 5-6 önce kolayı bırakıcam dedim ve birkaç hafta zar zor dayandım. En azından sigara kadar zararlı değil, 17 yaşımdayım ne sigaram ne alkolüm var Allaha sükür.
Lise 1 öğrencileri görüyorum otobüs duraklarında pöfür pöfür içiyolar o zehiri. :mad:

Bu dinde bence sence yok. Haram mı değil mi ona gelince biz alimlerin dediğine bakarız sitelerde yazana değil. Ayrıca şüpheli şeylerden kaçmak lazım gelir. Bırakamıyorum saçmalığına gelince kendini kandırma insan isterse yapar.

Biz daha yediğimiz sebzenin, meyvenin toprakta yetiştiğine emin olamıyorken; kola zararlıdır, haramdır diyip konunun din ile ilişkilendirilmesi doğru mu?

Unutmayın, Çin yaklaşık 3 yıl önce yumurtanın sahtesini yapmıştı. 3 yıl önce yumurtanın sahtesini yapıp satan, bugün hepsinin sahtesini yapıp satar. Dediğim gibi biz daha ne yediğimizi bilmiyoruz. Böyle bir durumdayken kolanın haram ilan edilip konunun din ile ilişkilendirilmesini oldukça garipsedim.

Cola dediğimiz içecek ' Cochineal ' adlı böceğin ezilmesi ile oluşan bir sıvıdır. Coca Cola ismindeki ' Coca ' kelimeside bu böceğin isminden gelir. Bilinen ve açıklanmış tarifi budur fakat Coca Cola fabrikasındaki bir çalışan Cola 'nın meyan kökünden yapıldığını söylemiş, meyan köküyle beslenen hayvanların arasında fareninde olduğunu hepimiz az çok biliyoruz. Topladıkları meyan köklerini temizlemeden direk kepçe ile aldıklarını söyleyen bu çalışan kolanın siyah sıvısı yüzünden estetik açıdan bir sorun yaratmadığını söylemiş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı