Kollarım büyümüyor

KeremYlmz_51

Hectopat
Daha fazla  
Yaş 17.
Kilo 76.
Boy 1.78
Günde 500 gr tavuk göğsü yiyorum.
Karbonhidrat çok yok.
Creatine kullanıyorum (Pro workout aldım gelecek).
6 ay oldu ağırlık kaldırmaya başlayalı.
1-2 aydır hareketleri nizamı formda yapıyorum.
Günde 7 saat uyku alıyorum fakat masabaşı işte çalıştığım için çok vücudu zorlamıyorum, bence onu dengeliyordur.
Ama ne yaparsam yapayım kollarım büyümüyor.
Acaba karbonhidrat almadığım için büyümüyor olabilir miyim?
Bu sefer kolların kıvrımlı gözükmez diyorlar ama hiç büyümeyen bir şey zaten nasıl kıvrımlı olabilir ki? Ne yapmam lazım? Yardım edebilecek biri var mı?

(Videoya veya arkada ki şarkıya takılmayın grupta attığım rastgele bir videoyu aldım :D )

Yaş 17.
Kilo 76.
Boy 1.78
Günde 500 gr tavuk göğsü yiyorum.
Karbonhidrat çok yok.
Creatine kullanıyorum (Pro workout aldım gelecek).
6 ay oldu ağırlık kaldırmaya başlayalı.
1-2 aydır hareketleri nizamı formda yapıyorum.
Günde 7 saat uyku alıyorum fakat masabaşı işte çalıştığım için çok vücudu zorlamıyorum, bence onu dengeliyordur.
Ama ne yaparsam yapayım kollarım büyümüyor.
Acaba karbonhidrat almadığım için büyümüyor olabilir miyim?
Bu sefer kolların kıvrımlı gözükmez diyorlar ama hiç büyümeyen bir şey zaten nasıl kıvrımlı olabilir ki? Ne yapmam lazım? Yardım edebilecek biri var mı?

(Videoya veya arkada ki şarkıya takılmayın grupta attığım rastgele bir videoyu aldım :D )
Serdar Aktolganın bi lafı vardır. Karbonhidratsız senden bir cacık olmaz diye. Kasların asıl besin kaynağı karbonhidrat. Sen glikojen depolarını doldurmazsan ki bu karbonhidrattan gelir istediğin kadar proteinli beslen kasların sönük durur. Ayrıca biraz daha bulk yap yağlı bir durumda değilse çok vücudun + pro workout değil pre workout olacak o :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Programınızda bir hata olabilir programınızı atar mısınız? Onun haricinde karbonhidratı neden az alıyorsunuz asıl yüksek almanız gereken karbonhidrat zaten.

Kaç kalori alıyorsun? düzgün karb. tüketmeden ve kalori saymadan gelişim bekleme zaten. Kolların büyümesi için kütle eklemek lazım haliyle yüksek kalori tüketmelisin.

Kendimden örnek veriyim 1.86 82 kilo %13 yağ oranım var şuan. Kollarım 40 cm geliyor soğukken, ben şimdi karbonhidrat tüketmeden sadece protein alsam kalori falan saymasam 5 ay kollarım 40 cm de kalır büyümez. Gelişim olmuyorsa işin detayına inmek lazım, öyle tavuk yiyip ağırlık kaldırmak ile olmuyor sadece.

Serdar aktolganın bir lafı vardır. Karbonhidratsız senden bir cacık olmaz diye. Kasların asıl besin kaynağı karbonhidrat. Sen glikojen depolarını doldurmazsan ki bu karbonhidrattan gelir istediğin kadar proteinli beslen kasların sönük durur. Ayrıca biraz daha bulk yap yağlı bir durumda değilse çok vücudun + Pro workout değil pre workout olacak o :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Klavye düzeltmiş hocam onu vallahi :D

Hedefin ne karar ver. Büyümek mi yağ mı yakmak? Yeni başlamadıysanız ve kalori açığı verecekseniz zaten kas gelişimi pek de beklemeyin. Yağ oranınız 15 ve altındaysa kas kütleniz yeterli değilse definasyonun mantığı yok.

Büyümek istiyorum. Bir tane arkadaş vardı karbonhidrat yersen kasların belli olmaz gözükür ama çizgiler falan belli olmaz demişti o vakitten beri yemiyorum yemeye başlayacağım ama.

Programınızda bir hata olabilir programınızı atar mısınız? Onun haricinde karbonhidratı neden az alıyorsunuz asıl yüksek almanız gereken karbonhidrat zaten.

Kendi programımı kullanıyorum eve geçince atayım hocam şu an yanımda değil.

Ön kol.

Dumbell curl.
Hammer curl
Concentration curl (değiştirmeyi düşünüyorum)

Arka kol.

V bar pushdown.
Dumbbell extension.
Dips.

Göğüs.

Dumbell press.
İncline dumbell press.
Butterfly.

Omuz.

Dumbell shoulder press.
Lateral.
Öne doğru açış var bir de (ismini bilmiyorum :) )

Sırt

Lat pulldown.
Cablerow.
Bir de kanat a vuran bir hareket vardı.

Dostum karb. Çok önemli, hem beynine hem vucuduna cok faydalı, lütfen yeteri kadar aldığına emin ol.

Onu şimdi fark ettim hocam benim yaptıpım salaklıkmış boşu boşuna gitmişim 5 ay boyunca.

Ön kol.

Dumbell curl.
Hammer curl
Concentration curl (değiştirmeyi düşünüyorum)

Arka kol.

V bar pushdown.
Dumbbell extension.
Dips.

Göğüs.

Dumbell press.
İncline dumbell press.
Butterfly.

Omuz.

Dumbell shoulder press.
Lateral.
Öne doğru açış var bir de (ismini bilmiyorum :) )

Sırt

Lat pulldown.
Cablerow.
Bir de kanat a vuran bir hareket vardı.

Onu şimdi fark ettim hocam benim yaptıpım salaklıkmış boşu boşuna gitmişim 5 ay boyunca.
Çok fazla haraket var hepsini bir günde mi yapıyorsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı