Kolumda olan izin utancını nasıl aşarım?

6 yıl önce kis ameliyatı oldum 4 defa. Açıkdan yapıldı. Platin koyuldu. Geçen senede çıkarttılar. Sağ kolumda yaklaşık 27 Cm'lik bir iz var. Yani omuzumdan dirseğime kadar çok kötü gözüken çok geniş bir ameleyat izi var. Krem, lazer ne gerekiyor ise yaptık ama gene de çok belli ediyor. Gelelim soruya. Ben ameleyat oldum olalı kısa kol giymiyorum. Giysemde uzun süren anne zorlaması ile. O da çok nadir. Annem de artık bu durumdan bıktı. Ben çok utanıyorum. Kısa kol tişort giydiğimde herkes garip garip bakıyor. Çok utanıyorum hem de çok. Özelliklede okulda. Çoğunluk dalga geçiyor. Ben de umarsamamazlık yapamıyorum. Bu duruma karşı koyamıyorum. Annem ve babamın haberi var. Öğretmenlerinde. Ama boş. Sadece okul değil dışarıda da böyle. Sizce ne yapmalıyım? Bu durumun nasıl üstesinden gelebilirim?

Kardeşim öncelikle geçmiş olsun, umarım kalıcı olarak şifa bulmuşsundur. Akran zorbalığının dünyada bir çözümü bulunamadı ancak birkaç tavsiye verebilirim. Zira benim de okul geçmişimde zorbalığa dair derin yaralar var.
Dalga geçen kişiler, sen onlara ters tepki verdiğin sürece daha da dalga geçmeye çalışacaklardır:

Ben de umarsamamazlık yapamıyorum. Bu duruma karşı koyamıyorum.
Ancak sen umursamadığın veya onların yaptıkları şakalara(!) katıldığın zaman artık bu "dalga geçme oyunu" sıkıcı hal almaya başlar.
Mesela sen de birkaç şaka yap. (senin için zor olsa da) onlar ne diyorsa bir olgunluk göster ve daha abartılı dalga geç kendinle. Kendinle barışık ol ve onlar güldüğünde sen de gül. İlginin üzerinden yavaş yavaş kaybolacağını göreceksin.
Okuldaki dalga geçen kişileri heveslendiren şey senin bu duruma bozulman ve sinirlenmen.

Öncelikle geçmiş olsun. Birde hani yargılamak gibi olmasın ama yaşınızın küçük olduğunu düşünüyorum. Biraz büyüdüğünüzde ne yaşıtlarınız sizin bu durumunuzla dalga geçecek nede siz umursayacaksınız. Ki bu hani utanılacak veya dalga geçebileceğin bir durumda değil. Kolunda bir iz veya yara var diye neden utanasın ki yada başkasının kolunda iz veya yara varsa bununla neden ve nasıl dalga geçesin ki anlamış değilim.

Öncelikle geçmiş olsun. Birde hani yargılamak gibi olmasın ama yaşınızın küçük olduğunu düşünüyorum. Biraz büyüdüğünüzde ne yaşıtlarınız sizin bu durumunuzla dalga geçecek nede siz umursayacaksınız. Ki bu hani utanılacak veya dalga geçebileceğin bir durumda değil. Kolunda bir iz veya yara var diye neden utanasın ki yada başkasının kolunda iz veya yara varsa bununla neden ve nasıl dalga geçesin ki anlamış değilim.
Teşekkürler. Evet, yaşım küçük. 15 yaşındayım ben. Hani kolum berbat gözüküyor ya ondan dolayı dalga geçiyorlar. Nasıl engelli biriyle dalga geçiyorlar ise benimle de aynı.

Sırf diğer insanların tepkisi yüzünden vücudunuzu değiştirmenize veya çekinmenize gerek yok. Ki bunun olmasını siz istemediniz. Olduğunuz gibi devam edin, sorunlarınızın üzerine yürüyün.

Anladım. Peki bunu nasıl yapacağım? İşte ben bu sorunları aşamıyorum.

Dövme tarzı bir şey yaptırabilme şansın var mı, aklıma bir tek bu geldi.

Dövme yaptırabilirim ama dövmeden gıcık alıyorum. Tuhafıma gidiyor. Bir de ben 15 yaşındayım daha.

Hocam kolunuzun resmini atma şansınız var mı?

Tabii. Atabilirim. Ama şu an dışarıdayım. Eve geçersem atarım. Akşamleyin.

Dövme yaptırmayı düşündün mü?

Hem yaşım küçük hem de dövme sevmiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı