Komagene neden bu kadar pahalı?

Bizim oturduğumuz yerin tam yanında komagene var hep oradan alırdım. Düzenli müşteriyim diye beni keriz görmüştü sanırsam 1 haftalık çiğ köfte vermiş. Zaten kuzenim hep derdi geceleri çıktığımda çiğ köftelerin üstünü örttüğünü gördüm dünden kalma çiğ köfte veriyor yeme diye de inanmazdım. Doğru diyormuş.

Bir de görüyorsunuz Allah'tan saklasalar suç resmen. Keriz gibi görmeleri kötü olmuş ama bizim komegene çalışanları aşırı sami miydi bende de aslında tam keriz tipi var görsen. 😆 bizim şube iyiymiş demek ki onu anladım yani adamlar para meselesini sıkıntı etmiyordu öğrencilere destek çıkan bir dükkandı yani. Genelde komagene dükkanları normal bir çiğköfteciye göre daha lüks binalarda oluyor ona rağmen samimiydi.
 
Dışarıda yapılan çiğköftelerin hiçbirinin tadı hoş değil. Geniş bir çiğ köfte tepsisi aldık. Kendimiz yapıyoruz. İsotunu da nar ekşisini de yerinden %100 organik alıyoruz. Müthiş bir tadı oluyor. El yapımını yiyince hazırını yemek istemiyorsunuz. Mesela lahmacun, döner, pide gibi şeyler yerinde yemek güzel ama çiğ köfte istisna bence.
Komagene neden pahalı derseniz ucuz bir şey yok ki hocam.
 
Komagene'yi bir ben sevmiyorum anlaşılan. Erimemiş bulgur ve salça tadı geliyor.

Ben doritoslusunu yiyrodum genelde ve ekstra sos koyduruyordum çiğköftenin tadını bile alamıyordum yeşilliklerden falan şaşırdım doğrusu. Yemeyeli 1 yıl oluyor sanırım kaliteyi bozmuşlar yoksa pek inandırıcı gelmiyor.
 
Dışarıda yapılan çiğköftelerin hiçbirinin tadı hoş değil. Geniş bir çiğ köfte tepsisi aldık. Kendimiz yapıyoruz. İsotunu da nar ekşisini de yerinden %100 organik alıyoruz. Müthiş bir tadı oluyor. El yapımını yiyince hazırını yemek istemiyorsunuz. Mesela lahmacun, döner, pide gibi şeyler yerinde yemek güzel ama çiğ köfte istisna bence.
Komagene neden pahalı derseniz ucuz bir şey yok ki hocam.

Ben YouTube'da gördüm Blender ile yapıyordu o da gayet güzel oluyor bu arada. Hiç olmazsa ne yediğimiz belli.
 
Esnaflıkla haşır neşir biri olarak, insanların esnafların yaptığı işlere pahalı demesi çok canımı sıkıyor, bizzat aynı cümleleri duyduğum için. Ev geçindiriyoruz, bunların bir kaynağı var. Steam bile bizi kaldıramamış dolara geçmiş, su Beşiktaş'ta 8 TL olmuş, su alamadım ben dışarıda param 3 TL diye. Su vermediler, insanın temel ihtiyacı olan şeyi, suyu. Merhametli vapurdaki abi olmasa ben su alamayacaktım.

Ama su niye böyle diye gidip adama rantlamadım, her şeyin bir masrafı var. Bilmediğiniz giderler var. Elbette su gibi şeyleri fahiş satan yerler var, ben 5 TL'ye alıyorsam Beşiktaş'ta 8 TL olmasının tek nedeni ilçenin popülerliği, bu doğru. Ama ekmek 10 TL iken bunu sorgulamanız gerçekten garip. Adamlar şirket işletiyor koskocaman, basit bir dükkan değil.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı