Komando ne iş yapar?

Ready2Die8

Decapat
Daha fazla  
Komando nedir, ne iş yapar? Bir de zorunlu askerlik döneminde kutucukla işaretlenen komando ile astsubay ya da subayların olduğu komando aynı mı? Görev şekli nasıldır, nasıl bir eğitim alırlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşman derinliklerinde veya düşman kontrolü altındaki bölgelerde, komando harekâtını ve hava hücum harekâtını icra eder.

Sanırım askerlik celp tercihi sırasında komando olmak ister misiniz gibi bir soru var ondan bahsediyorsan işaretlemen bir şeyi değiştirmiyor zaten mevcut askerlik sürecinde er askerlerin yaptığı tek şey hizmet etmektir eğitim falan olmuyor yani.

Komando, seçkin bir hafif piyade veya özel kuvvetler birimidir. Fiziki ve kuramsal eğitimleri ile kazandırılan yetenekleri doğrultusunda; kısa süre içerisinde hedefin ayrıntılı keşfini yapıp durum değerlendirmesini ortaya koyarak hedefi imha eden, ikmal yapılmasa dahi görevi tamamlayan askerdir. Düşman derinliklerinde birlik halinde görevlerini icra ederler. Deniz Komando türü deniz kuvvetlerinin gerçekleştireceği yetiştirilen denizciler kuvvetidir. Komando birlikleri standart piyade harekâtlarının aksine timler halinde özel operasyonlar gerçekleştirirler. Ülkelerin ihtiyaçlarına göre dağ, hava indirme, çöl savaşı, derin kâr savaşı, arama-kurtarma, meskûn mahal operasyonu, pusu, sabotaj baskın, deniz operasyonu gibi konularda standart askerî personele göre uzmanlık düzeyinde eğitim alan personeldir.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı