Kombi 2 dakikada bir ateşliyor

Ahmet'S

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ7-6700 ASUS RX 570 8GB OC
Meslek
Öğrenci
Merhaba ilk defa öğrenci evine çıktım. Eca proteus Plus blue kombi var. 3 petek yakıyoruz. Kombiye en uzak petek te oda termostatı var. Ve bu termostat tüm peteklere bağlı. Oda termostatı 20'ye aldık. Kombi petek su sıcaklığını 55'e aldık. 3 saat açık kaldı. Isınma konusunda sadece uzak ve termostatın olduğu oda diğer peteklere nazaran az bir fark ile ısınıyor ve bu petek diğer peteklerden daha büyük ve oda da daha büyük ve termostat ise kapının tam çıkışında. Termostat ile peteğin aralarında yarım oda kadar mesafe var.Kombi tam 2 dakikada bir ateşleme yapıyor. ChatGPT'den yardım almaya çalıştım normal olmadığını söyledi. Oda termostadını 15'e çektik kombi 15-20 dakikadır çalışmadı. Peteklerin havalarını aldık, su basıncına baktık onlarda hiçbir sıkıntı yok. Bu ateşleme sıkıntısı normal mi? Enerji konusunda sıkıntı yaratır diye endişeleniyorum. Bu yüzden yazmak istedim. Teşekkür ederim şimdiden.

Merhaba ilk defa öğrenci evine çıktım. Eca proteus Plus blue kombi var. 3 petek yakıyoruz. Kombiye en uzak petek te oda termostatı var. Ve bu termostat tüm peteklere bağlı. Oda termostatı 20'ye aldık. Kombi petek su sıcaklığını 55'e aldık. 3 saat açık kaldı. Isınma konusunda sadece uzak ve termostatın olduğu oda diğer peteklere nazaran az bir fark ile ısınıyor ve bu petek diğer peteklerden daha büyük ve oda da daha büyük ve termostat ise kapının tam çıkışında. Termostat ile peteğin aralarında yarım oda kadar mesafe var.Kombi tam 2 dakikada bir ateşleme yapıyor. ChatGPT'den yardım almaya çalıştım normal olmadığını söyledi. Oda termostadını 15'e çektik kombi 15-20 dakikadır çalışmadı. Peteklerin havalarını aldık, su basıncına baktık onlarda hiçbir sıkıntı yok. Bu ateşleme sıkıntısı normal mi? Enerji konusunda sıkıntı yaratır diye endişeleniyorum. Bu yüzden yazmak istedim. Teşekkür ederim şimdiden.
Hocam okurken AYT sorusu okuyorum zannettim :D.

Hocam buradaki sorunu tam anlayamadım. En büyük odanızda termostat ayarına göre kombi yanıp sönüyor. Bu normal bir şey değil mi zaten?

Sorun diğer 2 peteğin yanmaması ise kombi temizliği yaptırmanız gerekebilir. Hem daha düşük fatura gelir hem de performansı artar peteğin.

Merhaba ilk defa öğrenci evine çıktım. Eca proteus Plus blue kombi var. 3 petek yakıyoruz. Kombiye en uzak petek te oda termostatı var. Ve bu termostat tüm peteklere bağlı. Oda termostatı 20'ye aldık. Kombi petek su sıcaklığını 55'e aldık. 3 saat açık kaldı. Isınma konusunda sadece uzak ve termostatın olduğu oda diğer peteklere nazaran az bir fark ile ısınıyor ve bu petek diğer peteklerden daha büyük ve oda da daha büyük ve termostat ise kapının tam çıkışında. Termostat ile peteğin aralarında yarım oda kadar mesafe var. Kombi tam 2 dakikada bir ateşleme yapıyor. ChatGPT'den yardım almaya çalıştım normal olmadığını söyledi. Oda termostadını 15'e çektik kombi 15-20 dakikadır çalışmadı. Peteklerin havalarını aldık, su basıncına baktık onlarda hiçbir sıkıntı yok. Bu ateşleme sıkıntısı normal mi? Enerji konusunda sıkıntı yaratır diye endişeleniyorum. Bu yüzden yazmak istedim. Teşekkür ederim şimdiden.

Hocam aynı sorunu ben de yaşıyorum kombi kafasına göre açıp kapatıyor çözüm bulursanız paylaşın lütfen.

Hocam buradaki sorunu tam anlayamadım. En büyük odanızda termostat ayarına göre kombi yanıp sönüyor. Bu normal bir şey değil mi zaten?

Sorun diğer 2 peteğin yanmaması ise kombi temizliği yaptırmanız gerekebilir. Hem daha düşük fatura gelir hem de performansı artar peteğin.
@burak1676 Ateşleme bittikten sonra sürekli tam 2 dkda bir yanıyor bu enerji konusunda sıkıntı yaratmaz mı ? Ve 2 petek yanmıyor değil yanıyor ama daha çok sıcak oluyor. Termostadın olduğu odada hem büyük hem 1 tane büyük petek var diğer iki peteğe göre bir tık daha ılık oluyor. Termostat ile peteğin arasında yarım oda kadar mesafe var. Bu sebepten ötürü termostat muhtemelen 20 olan oda sıcaklığına ulaşamadığı için sürekli ateşle talimatı gönderiyor. Bu sebepten ötürüde enerji konusunda sıkıntı yaşayacağımız anlamına geliyor. Buna çözüm bulmak için yazdım.

Termostatı 20 derece üstüne çıkartıp denediniz mi hiç? 24 yaptığınızda da aynı şekilde yanıp sönüyor mu? Eğer öyleyse 2 seçenek geliyor aklıma.

1- güvenilir bir kombici bulup büyük peteği temizletebilirsiniz.

2- eğer uygun fiyata yapılıyorsa termostat yerini değiştirmek çözüm olabilir.

Termostatı 20 derece üstüne çıkartıp denediniz mi hiç? 24 yaptığınızda da aynı şekilde yanıp sönüyor mu? Eğer öyleyse 2 seçenek geliyor aklıma.

@burak1676 evet 20 derece üstüne ne kadar çok çıkarırsak ateşleme daha fazla ve daha hızlı oluyor şu an 15'e çektim nerdeyse 1 saattir çalışmıyor

Aklıma gelen çözümler bunlar. Oda sıcaklığı ve termostot arasındaki sorunu çözmek lazım. Böylece istenen sıcaklığa gelene kadar yanar geldikten sonra da durur yanması. Yine de güvenilir bir kombi ustasının bakması sağlıklı olur.

Aklıma gelen çözümler bunlar. Oda sıcaklığı ve termostot arasındaki sorunu çözmek lazım. Böylece istenen sıcaklığa gelene kadar yanar geldikten sonra da durur yanması. Yine de güvenilir bir kombi ustasının bakması sağlıklı olur.
@burak1676 termostatı çevirirçen çıt eden bir yer var 20'nin yakınında ona getirince kombi çalışıyor. Getirmeyince çalışmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı