Komple Windows yedekleme var mı?

@snop02 bahsettiğiniz yöntem sanırım modifikasyonlu kurulum ortamları için de kullanılıyor.
Windows 7 dönemi ilgimi çeken bir konu idi. Açıkçası hiç denemedim çünkü benim için pek kullanışlı değildi.
Ghost'un adını bildiğinize göre epey eskiden beri sistem yedekleme konularına aşinasınız. :)

@706111 yedeklemeyi nasıl aldığımı ve ne için kullandığımı yazarsam sanırım daha kapsamlı bir fikir sahibi olursunuz.
1- Windows'u kurdum-Bütün güncellemeleri tamamladım-Windows'u etkinleştirdim. Görünüm ayarları gibi bazı ayarları yaptım. Başka hiçbir şeye dokunmadan ilk temel yedeği alırım. Bu tertemiz Windows'tur.
2- sürücüleri kurar - incremental bir yedek daha alırım. ( Windows 7 dönemi driver kurulum aşamasında da epey sorunla karşılaşıyordum. Hataya tahammül edemem, hemen yedeği kullanarak temel hale dönerdim. Uzun saatler alan güncelleme sıkıntısını da yaşamamış olurdum.)
3- 7Z-Ofis vb sürekli kullandığım temel programları, lisanslı Adobe gibi ücretini verdiğim programlar var ise onları kurup etinleştirdikten sonra bir incremental yedek daha alırım.

Yukarıda 3 ayrı yedek var gibi görünse de aslında bunu tek yedek olarak düşünün.
1. Yedek temel yedektir.
2. Yedek sadece temel yedekten farkı içerir. 1. yedek olmadan tek başına işe yaramaz.
3. Yedek de 1 ve 2'nin toplamından farkı... Bu şekilde gider. Buna incremental (Artımlı) Backup adı verilir. 1 ve 2 olmadan da 3. yedek işe yaramaz.

Bir sorun çıkması halinde hangi noktaya dönmem gerekiyorsa onu seçer ve dönerim.

Yukarıdakilerle ilgili olasılıkları kendi ihtiyaçlarınıza göre düşünün.

Aslında en çok sorunumu gideren şey ben söylemesem aklınıza gelmez.
Sistem Partition'ları dahil her partı tek başına yükleyebilirsiniz.
Örneğin boot sorunu mu var? Sadece 100 MB olan EFI bölümünü yedekten yüklemeniz sorunu çözmeniz için yeterli.
Bu özelliği en çok Linux deneme maceralarımdan sonra kullanmam gerekti. Zira Linux kurduğunuz zaman Windows Boot'a bay bay diyorsunuz.
İyi geceler.

Dedigin gibi;
Aslında hocam ben pek yedekte almıyorum
ISO modladıgımız için, ISO bize daha esneklik kazandırıyor.
NTLite ile aldıgımız .xml sablonu zaten gereken ayarları yapıyor
Buna ilaveten regleri monte ederek ve açılışta otostart programları(katılımsız)
Ozellikle taskbar, Explorer, startmenu seffaflastırma programları açık ISO'ya monte
ISO modlamak benim için 1. si olmaz sa olmaz
Programları katılımsız yaparak (Office dahil)
ISO'da OEM klasorune scriptcommand. CMD ve XXX klasore programları atarak ilk ekrandan sonra oto kurulum daha kolay ve sorunsuz bizim gibi modlayanlara.
Avantajı:
5/6 ay gibi gelen güncellemeleri ISO'yu UUP'tan çekerek, sadece ISO'yu modlamak
Ve ISO'ya OEM klasorunu ve programların yuklu oldugu XXX klasorunu eklemek.

Sizin yonteminiz bana pek uymuyor ve denemedim,
Ama 1, 2, 3 yedekleri
Mesela;
Hiren's Boot gibi bir sayfada toplayarak flasha atarak flash üzerinden çalıstırılırmı acaba diye de düsünmüyor degilim.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:
@snop02 hocam sizin işlemler profesyonel işler. Beni aşar.
Hiren konusunda ne kastettiğinizi anlayamadım ama benim bahsettiğim yedekleme tarzı uymaz, yapılabilecekse öyle birşey ancak sizin tarzınız Hiren'e uyar. Gerçi Hiren artık eskisi gibi değil. Klasik - standart WinPe.
Hiren gibi muhteşem bir şeyi çoğu kişi nasıl bilmez yıllardır aklım almıyor.

@snop02 hocam sizin işlemler profesyonel işler. Beni aşar.
Hiren konusunda ne kastettiğinizi anlayamadım ama benim bahsettiğim yedekleme tarzı uymaz, yapılabilecekse öyle bir şey ancak sizin tarzınız Hiren'e uyar. Gerçi Hiren artık eskisi gibi değil. Klasik - standart WinPe.
Hiren gibi muhteşem bir şeyi çoğu kişi nasıl bilmez yıllardır aklım almıyor.

Sahsi görüşüm.
Artık teknoloji bulut sistemi ve sap yönetimi gibi durumlara evriliyor, onceden işlerimizi manuel tek tek yapmak için ogrenmemiz gerekirdi mesela.
Forumlarda sabahlardık yani...
Şimdi hele yapay zeka olayı emeklemede, biraz geliştigi zamanlar insanların sadece aklına gelmesi ve konusması yetecek.
Bu insanların düşünme yetisini bence ortadan kaldırır.
Hiren tamamen geliştiricileri bu işlere devam ettiremediler.
Hirenin yaptıgı uygulamalar artık işletim sisteminin parcası oldular vs...
Boyle konular hakkında forumda karsılıklı konusmayalı, ve fikir söylemeyi uzun zaman olmuştu. Teşekkürler.
İyi geceler...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı