Komşum Sürekli İnternet Şifremi Kırıyor

• Konuyu başlatan ntl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 58
  • Görüntüleme 4.715
Güvenlik uzmanı çağıralım önce.@Akil gündoğan

Yapmanız gerekenler:
1- Izinsiz giren adresleri yakalayın.
2-Mac filtrelemesi yapın
3-Ağınızı bulmamaları için market veya kafe adı koyun (işime yarıyor).
( Bu çözüm isteğe bağlı).
4-Network araçları vardır bu programlardan birisini kurup ağanıza izinsiz bağlanan adreslerin internetini kesin.
5-şifre değiştirin ve şifre aşağıdaki kriterleri karşılasın.
A- en az 12 haneli sayı.
B- 4 büyük 4 küçük harf.
C- 2 tane nokta işareti.

6- Wps özelliğini kapatın.
7- Wi-Fi gizleme programlı ile ağınızı gizleyin ( size kalmış).

Yukarıda neler yapmanız gerektiğini söyledim umarım işinize yarar.
@24099 hocam konuya bakar mısınız?

Kendi bilgisayarınız, tabletiniz, telefonunuz için Mac adreslerini cihazlar üzerinden öğrenin. Daha sonra modem arayüzünde Mac filtreleme özelliğini açıp kendi cihazlarınızın Mac adreslerini tanımlayın ve harici cihazlara izin verme seçeneğini açın. Modemi yeniden başlattığınızda sıkıntınız çözülür. İsteseler de modemi kıramazlar artık. Bu arada modem ilk giriş şifresini de değiştirin. Çoğu kişi genelde varsayılan şifreyi kullanır. Bu da modeme başkalarının erişmelerini kolaylaştırır.

WPS kapatiyorum hemen modem arayuzune girerken. Telefonda ucak modu yapmistim. SIM kart baska basit Nokia'da alo için. Root yokdur telefonda. Onu da zaten rahat kullanmazlar bunlar. Bir şey olursa, hard reset yapsam yine calisir mi? İncelemek lazim. Onlara virus gonderebilseydim onlar ugrassin da kurtulum. Fatura ödeyeyim de kullanabilmiyorum.

Onları ava giderken avlayın. Bağlandıklarını gördüğünüz zaman modem üzerinden engelleyin. Ardından ağın ismini gizleyin.

Evlerinde akıllı televizyon var ve erişime açıksa +18 güzel bir şaka yapın. Biraz akıllarını alın...

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı