Komşunun altyapısını evime çekebilir miyim?

Ekipler geldikten sonra kesilmeler devam ediyor mu?
- Hızı 25 sabitlet kesilme devam ediyorsa direkten gelen kabloyu kaliteli bir kabloyla yenilet.
- Eğer gene aynı sorun devam ediyorsa ISS değiştir.

Bu da benim hattım. İkimizinde SNR margin değeri düşük ama bende kopma olmuyor. Benim de elimden gelen bu.

Bugün öğleden sonra (tam saati hatırlamıyorum) bir ara 4-5 kere kesildi sonra düzeldi.

Zaten muhtemelen devam ederse 3-4 kere daha arıza kaydı oluşturup o hattı değiştirteceğim.

ISS değiştirme gibi bir şansım yok. Biliyorum çok saçma ama TurkNet, Türk Telekom gibi firmalara başvuru yaptığım zaman "altyapınız görünmüyor bu yüzden başvurunuzu kabul edemiyoruz" şeklinde dönüş alıyorum. Yukarıda söylediğim gibi Türk Telekom ekipleri gelip arızayı çözüyor ama adamlar altyapım olduğuna ikna olmuyor. Gerekçe olarak başka bir yerden aktarma mı ne geliyormuş ondan görünmüyormuş gibi bir şey söylediler :(.

Sen başvuru yapıyorsun. NetSpeed'ya da hangi firmayı istiyorsan ara geçiş yapacağım de onlar ne diyecek bakalım. Bak bende bu hattı telefon direğinden alıyorum benim de altyapım yok ama ben NetSpeed'i aradım ve TT'den geçiş yapacağım dedim ve yapıldı.

Adres üzerinde altyapı olmasına rağmen sorgulamada çıkmıyorsa sorun tanımlama hatası veya altyapı çalışmasına bağlıdır.

Bu kadar eziyete gerek yok. En yakın TT ilçe müdürlüğüne gidip durumu anlatmanız yeterli. 5dk bile sürmeden çözülür.

En kısa sürede gidip deneyeceğim, hafta içi çalıştığım için vakit bulamıyorum ama bir fırsatını yakalayıp gidip anlatacağım.

Yaklaşık 1 senedir altyapı bekliyorum, geçen sene kasım ayında başvuru yaptım komşumda neredeyse 1.5 yıldır bu altyapı var kullanıma açılacak olsa şimdiye açılırdı :(. Şu an kullandığım dandik altyapı bile görünmüyor. Evde internet kullanıyorum fakat bir yere başvuru yapınca internet hizmeti alabilmeniz içinn altyapınız olması gerekiyor sizde altyapı yok cevabı alıyorum.
Malesef bende aynı olaydan muzdariptim.Adsl vardı sadece fiber altyapı yoktu.Adsl ile maksimum 10 mbps alıyordum.Sonra biraz araştırdım.Adsl harici başka bir olay daha varmış şuan adını unuttum.Muhtemelen vdsl'di.Şuan 35 mbps ye kadar yükselebiliyor.Fiyat olarak da adsl den fiyat-performans anlamında daha az ödüyorum.Bildiğim kadarıyla Superonline'da vdsl altyapısı da yok ancak Turk Telekom'dan bana ulaşıyor.Yani aslında Turk Telekom kullanıp Superonline'a fatura ödüyorum.(Superonline da daha ucuzdu firma değişimi yapmadım.)Araştırıp vdsl bakabilirsin.

Maalesef bende aynı olaydan muzdariptim. ADSL vardı sadece fiber altyapı yoktu. ADSL ile maksimum 10 Mbps alıyordum. Sonra biraz araştırdım. ADSL harici başka bir olay daha varmış şu an adını unuttum. Muhtemelen VDSL'di. Şu an 35 Mbps'ye kadar yükselebiliyor. Fiyat olarak da ADSL'den fiyat-performans anlamında daha az ödüyorum. Bildiğim kadarıyla Superonline'da VDSL altyapısı da yok ancak Türk Telekom'dan bana ulaşıyor. Yani aslında Türk Telekom kullanıp Superonline'a fatura ödüyorum.(Superonline da daha ucuzdu firma değişimi yapmadım.)Araştırıp VDSL bakabilirsin.

Zaten şu an VDSL kullanıyorum fakat 30 mt ilerimde 80 Mbps hız varken ben 35 kullanmak istemiyorum, hattımda da çeşitli sıkıntılar olduğu için 80'lik hattan evime çekmek istiyorum.
Ekipler geldikten sonra kesilmeler devam ediyor mu?
- Hızı 25 sabitlet kesilme devam ediyorsa direkten gelen kabloyu kaliteli bir kabloyla yenilet.
- Eğer gene aynı sorun devam ediyorsa ISS değiştir.

Bu da benim hattım. İkimizinde SNR margin değeri düşük ama bende kopma olmuyor. Benim de elimden gelen bu.

Merhaba dostum sanırım benim kopmaların sebebi hatta olan bir sorunmuş, yeni modemle birlikte daha hiç sıkıntı yaşamadım desem yeridir, şimdi sana bir soru sormak istiyorum ben altta bulunan değerler ile hızımı 50-60'a falan çıkarsam sence sıkıntı çıkar mı?

1630412406670.png

@TheHan

Son düzenleme:
Zaten şu an VDSL kullanıyorum fakat 30 mt ilerimde 80 Mbps hız varken ben 35 kullanmak istemiyorum, hattımda da çeşitli sıkıntılar olduğu için 80'lik hattan evime çekmek istiyorum.

Merhaba dostum sanırım benim kopmaların sebebi hatta olan bir sorunmuş, yeni modemle birlikte daha hiç sıkıntı yaşamadım desem yeridir, şimdi sana bir soru sormak istiyorum ben altta bulunan değerler ile hızımı 50-60'a falan çıkarsam sence sıkıntı çıkar mı?

Eki Görüntüle 1154099
@TheHan

Yeni modeme geçsen bile internetten verim alamazsın. Paketini yükseltirsen daha çok sorunlarla karşılaşırsın. Ya hattı yeniden ve kaliteli kabloyla çek ya da hızını 25'e sabitlet.
- Errors yani paket hataların fazla.
- SNR margin değeri düşük.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı