Konsenidat'ın yan etkisi

Önceden Concerta kullanmışlığım olduğu için az çok Kosenidat'ın da etkisini biliyorum. Bu yaşadığım durum Concerta'da olmamıştı. Gerçi yanında Lustral de içiyordum belki onun da bir etkisi olabilir. Fakat Konsenidat'ın içinde Concerta'da olmayan bir madde var da o mu böyle bir etki yapıyor bilemedim.
Aynı ilaç, ikisi de metilfenidat. Biri daha yavaş emiliyor o yüzden daha uzun süre etkili, hangisi hatırlamıyorum. Mesela Ritalin en kısa süre etkili olanı. Sanırım Konsenidat en uzun, Concerta da orta süreyle etkiliydi.
 
Merhaba. Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nedeni ile Konsenidat(27mg) ilacını kullanıyorum. Bundan 4 sene önce Concerta(36mg) ve Lustral kullanıyordum fakat belirli yan etkilerinin hayatımı ciddi anlamda negatif olarak etkilediği için bırakmıştım. Şu an üniversite sınavlarına hazırlanıyorum, bu yüzden tekrardan 30 Eylül 2022 tarihinde Concerta yerine doktorum bana Konsenidat ilacını verdi. İlk 10 gün boyunca herhangi bir yan etkisini görmedim. Fakat son 4-5 gündür ilacın etkisi geçtikten 3-4 saat sonra içime ciddi anlamda bir sıkıntı çöküyor, özel olarak herhangi bir sebep de yok. İçime böyle bir sıkıntı neden çöküyor diye düşündüğümde herhangi bir şey gelmiyor aklıma. İlacın yan etkisi olabileceğini düşünüyorum.

Yan etkisini tam olarak da bilmediğim için buraya konu açıp Konsenidat/Concerta kullanan kişilere böyle bir sorun yaşayıp yaşamadıklarını sormak istedim.
Konsenidat/Concerta kullanan biri var ise bana yaşadıkları deneyimleri anlatabilir mi? Yan etkileri veya yukarıda belirttiğim sorunuma dair.

4 rekat Namaz kılıp, 1 cüz kuran onu (Türkçe okunuşları var) geçtiğinde sebebini hissedersin.
 
4 rekat namaz kılıp, 1 cüz kuran onu (Türkçe okunuşları var) geçtiğinde sebebini hissedersin.

Hah dostum kullandığı ilaç dehbli olan bireyler için dopamin seviyelerini düzenliyor ilacın etkisi bitince olduğun dehbli birey haline dönüyosun dopamin eksikliği çekiyorsun bu yüzden eskisi gibi hissedemediğin için sıkıntılı hissediyorsun kuranla dinle duayla herhangi bir alakası yok insanlık dinlerden bu yüzden nefret etmeye başladı işte tam olarak :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı