Tamam da o bilgisayarda sadece oyun oynanmıyor. 2014 başında çıkan GTX 750Ti ekran kartı hala 1080P düşük ayarlarda oyun oynatıyor. Konsol kadar uzun ömürlü olamaz ama PC'lerde hemen ölmüyor. PC oyunculuğu yapan kişinin bir defa laptop düşünmemesi lazım. Ben de uzun yıllardan beri laptop kullanıyorum ama bu yaz sağlam bir masaüstü toplayacağım. Yeni çıkan oyunları yüksek grafiklerle 60FPS oynarım, özel oyunları da konsolda oynarım.Ayrıca 2013'de çıkmış bir cihazdan bahsediyoruz. 2013'te topladığın bilgisayara hiç upgrade yapma bak bakalım oynayabiliyor musun Cyberpunk falan.
1- Tam olarak pahali değil aslında. AAA oyunlara bakarsak benzer fiyatlara alınabiliyor çoğu zaman kutulu veya indirimli şekilde gidipte PSN'de yazan 469 TL fiyatına bakmamak gerek.Konsol oyunlari daha pahali.
TV parasini insanlar gozardi ediyor.
Online oynamak icin duzenli odeme yapman gerek.
Bazi oyun turlerini oynaman mumkun degil, bazilarini da takla atarak oynuyorsun. ( RTS, FPS vs )
Zaten bu yüzden Exclusive oyunlar çıkarıyorlar yoksa konsolun pek bir esprisi yok.Konsol bana her zaman mantıksız gelmiştir. Aynı bütçeye daha iyi bir donanım alabilir ve bu aldığım donanımı oyun haricinde diğer konsolun yapamadığı bir çok şey için kullanabilirim. Ayrıca aynı oyuna da daha fazla ödemek zorunda kalmam.
1- Xbox gamepass gibi olmadığı için verdiği oyunlar avantajlı falan değil.3- PSN Plus üyeliği kesinlikle avantajlı bir şey verdiği oyunlar olsun, ekstra avantajlar olsun bence pek takılacak bir şey değil.
ETS 2, ATS neden hala PS'ye çıkmadı anlamıyorum. Bence kolu direksiyon gibi oynatarak kontrol etmeyi ayarlasalar çok güzel olurdu.Factorio, Cities Skylines gibi oyunlari konsolda oynayamamak cok kotu.
1- Tam olarak pahali değil aslında. AAA oyunlara bakarsak benzer fiyatlara alınabiliyor çoğu zaman kutulu veya indirimli şekilde gidipte PSN'de yazan 469 TL fiyatına bakmamak gerek.
2- PC alırsak monitör alacağız aynı şekilde konsoluda monitörde oynayabiliriz. TV fiyatının katılmamasının sebebi evde planı kullanmak.
3- PSN Plus üyeliği kesinlikle avantajlı bir şey verdiği oyunlar olsun, ekstra avantajlar olsun bence pek takılacak bir şey değil.
4- FPS konusunda hardcore değil ama Battlefield gibi oyunlar alışınca sorun olmuyor.
1- Aslında oynayacak kişi 250'de verir 300'de verir ama dediğim çok büyük bir fark yok.1- Malesef yaniliyorsun. PC de eslenegi olan herhangi bir oyunu PC tarafinda daha uyguna alirsin. The Economics of Game Publishing - IGN
2- TV, monitorden daha pahalidir boyutundan dolayi. Monitorler gorece daha yakindan calisacagin varsayimiyla imal edilirler, TV ise ayni cozunurluk ve aspect ratio icin her zaman daha buyuk olmalidir cunku bakis acisi ve izleyen kimsenin konumu daha uzakta olacak. PC tarafinda dusuk cozunurluge gore monitor alabilir sistemini buna gore dizayn edebilirsin. Konsol fix bir donanim oldugu icin dusuk performansli bir TV alirsan yine bosa para vermis olursun.
3 ve 4 subjektif mesele. Bana gore FPS kesinlikle PC de daha keyifli, online oyun oynamak icin para vermek de bence mantikli degil. Sunucu masrafiysa mesele, ayni masraf PC tarafinda da var ama oyunculara yansitilmiyor. ( Daha dogrusu oyun parasi icinde yansitilmasi yetiyor. )
1- Verdiği oyunlar iyi anlamında dedim ve ekstra indirimler, oyun içi Plus içerikler, temalar... Xbox tarafında Gold üyelik ile eşit.1- Xbox gamepass gibi olmadığı için verdiği oyunlar avantajlı falan değil.
2- Zaten para verip aldığım bir oyunu(Atıyorum RDR2 450 TL verdim aldım) neden online oynamak için ekstra her ay para vereyim ki? 1 yıllık alsam 180 TL ekstra masraf etti sana 630 TL.
Bunu yapımcıya sormak lazım yoksa Dualshock 4 hareket algılıyacası ile Gran Turismo Sport oynanabiliyor mesela.ETS 2, ATS neden hala PS'ye çıkmadı anlamıyorum. Bence kolu direksiyon gibi oynatarak kontrol etmeyi ayarlasalar çok güzel olurdu.
Yanlış yönlendirme yok. Şu anda tek tek hepsine girin güncel fiyatlardan bahsediyoruz. İndirime girdiğinde de pc her zaman daha ucuz oluyor. Siz hayal görmeyi bırakın isterseniz. Kimseyi yanlış yönlendirdiğimiz yok. Konsol oyunlarının pc karşısında pahalı olduğu herkes tarafından bilinir. Çünkü firmalar donanımı ucuza getirip zararına konsol satıp oyun satışından kara geçmek üzerine kurulu bir gelir modelini kullanıyorlar.İndirimde 22TL oluyor. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.
Size öyle geliyor. Yapın 30-40 oyunluk bir liste hepsinin dökümünü yapalım. Üreticiler donanımı ucıza getirip zararına konsol satıp oyun satışından kara geçme üzerine kurulu bir gelir modeline sahipler. Witcher 3 çok indirime giren bir oyun olduğu için onunyazdım zaten. O kadar indirime giren eski bir oyunu bile steam ile aynı fiyattan satmıyorlar.Bu durum Witcher 3 hariç pek yok gibi bir şey ve Witcher çok indirime giriyor.
Daha yeni oyunlara bakarsanız fiyat farkı pek olmadığını görürsünüz.
Grafik gücü Pc ile kıyaslanamaz yetersiz kalıyor.Kutulu oyun daha ucuz. 100 TL gibi bir fiyatı bulunuyor n11 sitesinde. Hadi onu geçelim şimdi, bu oyun senaryolu oyun ikinci el uygun fiyata al , oyun bittikten sonra yine uygun fiyata sat.
Yani şimdi iyi bir sistem toplasam monitorlu klavyeli 7000 TL yi geçeceğini düşünüyorum. Daha oyun fiyatlarına girmiyorum bile. 7000 TL fiyatına PS 4+ Dualshock+ Oyunlar alınabilir.
7000₺’lik pc ile her şeyi yaparsın. İş, tasarım, ofis işleri ,film + bir de oyun. Hem de konsoldan iyi grafiklerle. 7000₺ konsol oyun satın alımları dual shock, o kadar. Konsolun kontrolcüsüne mahkumsun pc’de istediğin kontrolcüyle oynarsın xbox kolu da olur steam kontrolcüsü de ps kolu da.Kutulu oyun daha ucuz. 100 TL gibi bir fiyatı bulunuyor n11 sitesinde. Hadi onu geçelim şimdi, bu oyun senaryolu oyun ikinci el uygun fiyata al , oyun bittikten sonra yine uygun fiyata sat.
Yani şimdi iyi bir sistem toplasam monitorlu klavyeli 7000 TL yi geçeceğini düşünüyorum. Daha oyun fiyatlarına girmiyorum bile. 7000 TL fiyatına PS 4+ Dualshock+ Oyunlar alınabilir.