PS Exclusive oyunlarının ne olacağı pek belli değil yalnız, exclusive oyunlarını pc'ye çıkarmak için duyurular yapıyor. Game Pass rekabetinden dolayı sanırım. Vallahi ister pc ister konsol sonuçta amaç eğlenmek keyif almak.Arkadaşlar öncelikle konuya yazmayı unutmuşum. Tabiki de oyun oynamaktan başka şeylerle ilgilenen kişiler bilgisayar alsın. Ama olaya sizden şu bakış açısı ile bakmanızı istiyorum. İkisinde de sadece oyun oynanacak. Ayrıca oyun konusuna gelirsek açıkcası çevremdeki çoğu insan PS 5 ile konsol oyunculuğuna geçecek gibi. Biz öğrenciler olarak oyun kardeşliği yapmamız muhtemel. Herkes 1 oyun alır senaryosu bittikten sonra birbirimize veririz diye düşünüyoruz. PS Plus fiyatını ben saymadım saymayada gerek duymuyorum açıkcası günde kenara 50 kuruş bıraksak üyeliği senelik yenileriz. Mesela ben konsola geçeceğim zaman bilgisayardan tamamen kopmayacağım. Yine ortalama bir laptop kullanacağım. Çünkü malum yazılımla falan ilgileniyoruz. Ama ben yazılım grafik gibi şeylerle ilgilenmeyen insanlara, bilgisayarı sadece oyun amaçlı alacak olanlara hiç bilgisayar toplarına girmemesini bir adet 2020 Ekim ayında çıkacak olan PS 5 alıp rahat dertsiz tasasız 6-7 yıl geçirmesini tavsiye edeceğim.
Ya evet pc de sorunlar kimine göre çözmesi zevk veriyor. Bir zamanlar bana da zevk veriyordu ama o da bir yere kadar ya. Bıktırdı şuan beni. Zaten PS de öyle sorunsuz çok masum bir cihaz değil. Nadir de çıksa onun sorunlarıyla ilgilenirken bilgisayardaki sorunlarla ilgilenirken aldığım zevki alacağımdan eminim.7000₺’lik pc ile her şeyi yaparsın. İş, tasarım, ofis işleri ,film + bir de oyun. Hem de konsoldan iyi grafiklerle. 7000₺ konsol oyun satın alımları dual shock, o kadar. Konsolun kontrolcüsüne mahkumsun pc’de istediğin kontrolcüyle oynarsın xbox kolu da olur steam kontrolcüsü de ps kolu da.
Pc’de sorun yok mu? Var tabii. Ekran kartı driver güncelleme bios sürümü güncelleme drop, tear. Oyundan atma vs. Bir çok kullanıcı bunları yaşıyor. Ama pc toplamanın anlamı da bu zaten pc bir hobi işidir. O adam bunları göze alır. Yapar. Hepsinin de pratik ya da bir şekilde çözümü var. O sorunlar hayattan ya da oyun dünyasından koparmıyor kimseyi.
Biraz zor, ya da nasıl bir zevk alırsınız bilemem, servise göndermekten başka, kapalı bir sistemden bahsediyoruz. Konsol yani disk hariç bir yerine müdahale edemiyorsunuz.Ya evet pc de sorunlar kimine göre çözmesi zevk veriyor. Bir zamanlar bana da zevk veriyordu ama o da bir yere kadar ya. Bıktırdı şuan beni. Zaten PS de öyle sorunsuz çok masum bir cihaz değil. Nadir de çıksa onun sorunlarıyla ilgilenirken bilgisayardaki sorunlarla ilgilenirken aldığım zevki alacağımdan eminim.
Tecrübe ederek, yaşaya yaşaya öğreneceğiz hocam.Biraz zor, ya da nasıl bir zevk alırsınız bilemem, servise göndermekten başka, kapalı bir sistemden bahsediyoruz. Konsol yani disk hariç bir yerine müdahale edemiyorsunuz.
Aslında Metro Exodus'u Gamepass'te olduğu için atmıyacaktım.@Sylveon Attığınız oyunlar'dan Metro Exodus, PC'de gamepass ile ücretsiz. Game pass olmayanlarda da Steam fiyatı 130 lira kutulu 199. Diğerleri de Steam fiyatı ile aynı kutulu olanlar. Ayrıca neden kutulu versiyonlarının fiyatlarını attınız ki, herkes biliyor ki bu oyunların ucuz olmasının sebebi çoğu middle east versiyon. Yani sansürlü çıkıyor.
Pc'de kontrolcü ile hiç bir sıkıntı yaşamazsınız. Siz nasıl bir sıkıntıdan bahsettiniz anlamadım. Konsol bana da daha çok giriş seviyesi gibi geliyor.