Konsol önerisi

Hocam biraz borçlarım var onları ödedikten sonra 20 21 k falan kalıyor PC için yeterli bir miktar olmadığı için konsol almayı düşündüm.

Hocam 21K güzel bir PC toplamak için yeterli anakart, RAM, işlemci, PSU gibi temel parçalardan toplamaya başlarsan en soa pahalı olan ekran kartı ve kasa alırsan üstüne biraz para eklersen toplanır.
En pahalı parça ekran kartı onu da eline para geçince alırsın o şekilde iyi bir bilgisayar toplanır. Konsol pek önermiyorum sebebi oyun fiyatlarına zam geldi mi direkt cebini etkiliyor gamepassa zam geliyor para cepten çıkıyor PC de öyle mi? Oyun hem Steam'de hem Epic'te hem GOG'da var nereden ucuz bulursan al.
Gerekirse crack bile indirebilirsin ama konsolda öyle değil her şey para ile. Konsola ucuza para veriyorsunuz ama oyunlar pahalı sonuçta konsol almanın mantığı kalmıyor azıcık daha biriktirip PC alsan en azından cebinde para kalıyor.
 
Performans olarak Series S çamur grafiklerde oynatıyor, Series X bir tık daha iyi olsa da o 12 Trflps farkını ortaya koyamıyor ve PS5'in gerisinde kalıyor, PS5 şuan en iyi performansı veren konsol konumunda bulunuyor, özel oyun konusunda da açık ara farkla PS5 önde, kontrolcü konusunda da Dualsense çok daha iyi. Bu nesilde de PS ezip geçti. Bilgisayarın karbon kopyası Xbox almak yerine PC almak daha mantıklı olur ama konsol isterseniz PS5 alın.
Az bir fark ile performans anlamında Series X üstün. Ama oyun konusunda PS üstün. PS özel oyunlarını seviyorsan PS al sevmiyorsan Xbox al. Ben olsam PS alırdım Uncharted benim için yeri farklı.
Series X daha güçlü olduğu için mi performans olarak Series X üstün dediniz bilmiyorum ama PS5 performans konsunda da daha iyi. Dev kitlerin PS tarafına önce gitmesi, Series X'in yanında S diye de konsol olması, artık Xbox'ta oyun satışlarının PS'nin gerisinde kalması sebebiyle geliştiriciler PS5'e çok daha iyi optimize ediyor 🙂
 
Biraz araştırma yaptım Xbox aldığımda Game Pass'teki oyunların yeterli olacağını PlayStation'da oyun fiyatlarının çok pahalı olduğu söyleniyordu aşırı kararsızım.

PS5 oyunları gerçekten pahalı. Abonelik sistemi var ama o da pahalı. Xbox ile ilgili pek bilgim yok.
Bahsettiğiniz bütçe ile aslında PC toplanabilir, onu zorlayabilirsiniz çünkü konsol oyunlarına illaki para harcayacaksınız.
 
Biraz araştırma yaptım Xbox aldığımda Game Pass'teki oyunların yeterli olacağını PlayStation'da oyun fiyatlarının çok pahalı olduğu söyleniyordu aşırı kararsızım.
PS'de PS Plus isminde bir abonelik var ve yıllık Gamepass ile benzer fiyatta. PS Plus içeriğine bakarsanız başyapıt seviyesinde Sony oyunlarının içerisinde bulunduğunu fark edeceksiniz Gamepass'e kıyasla daha kaliteli oyunlar var.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı