Konsol önerisi

Ally modellerinde analog stickler değiştirilebiliyor olması lazım. Herhangi bir sorunda değişim yapabilirsiniz yani. İçerisini açıp temizliğini yapabilirsiniz X modelinde garanti dışı kalmıyordu. CPU kısmında garanti bandı mevcuttu sadece.
Ally 16 GB RAM X modeli ise 24 GB RAM'e sahipti. Bunlar paylaşımlı olarak GPU'ya verilebiliyor. Performans olarak her ne kadar aynı çipi kullansalarda X modeli önde. Powerbank taşımak sorun değilse Ally alıp geçin. Bütçenizi arttırma şansınız var ve illa el konsolu istiyorsanız yeni nesli beklemenizi ya da X modeline yönelmenizi tavsiye ederim. Legion Go bana göre elde oynamaya uygun bir cihaz değil el konsolu kategorisinde değerlendirmiyorum. Portatif bir ev konsolu.

Batarya süreleri:
Ally: 01.22
Deck: 02.05
Ally X: 02.42

IMG_8630.png
IMG_8632.png
IMG_8631.png

Not: Fotoğraflar Cyber Dopamine kanalından alınmıştır.

PS5 biraz uzak bir ihtimal benim için şu anlık peki sizce ROG Ally ve Legion g kaç gibi rakamlara alınabilir 2.elde allyın 2. elleri 17kdan bulunuyor, Legion gonun en ucuzu 20k 0 kapalısı 26k.
Yani tam piyasasını bilmiyorum ama sıfır fiyatına göre 20k çok anormal bir fiyat değil gibi. Legion Go S de çıktı yakın zamanda ama ona kötü diyorlar sizin baktığınız Legion Go kadar bir performansı var ama o da pahalı 27 28k civarı bir fiyatı var ve pek değmez deniliyor. Eğer fiyat sizin için sorun değilse alınabilir ama bana biraz pahalı geldi 20k. Tamamen sizin bütçenize ve isteğinize bağlı bence. Pazarlıkla 18k civarına düşer belki.

Ally modellerinde analog stickler değiştirilebiliyor olması lazım. Herhangi bir sorunda değişim yapabilirsiniz yani. İçerisini açıp temizliğini yapabilirsiniz X modelinde garanti dışı kalmıyordu. CPU kısmında garanti bandı mevcuttu sadece.
Ally 16 GB RAM X modeli ise 24 GB RAM'e sahipti. Bunlar paylaşımlı olarak GPU'ya verilebiliyor. Performans olarak her ne kadar aynı çipi kullansalarda X modeli önde. Powerbank taşımak sorun değilse Ally alıp geçin. Bütçenizi arttırma şansınız var ve illa el konsolu istiyorsanız yeni nesli beklemenizi ya da X modeline yönelmenizi tavsiye ederim. Legion Go bana göre elde oynamaya uygun bir cihaz değil el konsolu kategorisinde değerlendirmiyorum. Portatif bir ev konsolu.

Batarya süreleri:
Ally: 01.22
Deck: 02.05
Ally X: 02.42

Eki Görüntüle 2504307Eki Görüntüle 2504308Eki Görüntüle 2504309

Not: Fotoğraflar Cyber Dopamine kanalından alınmıştır.
Ağırlığını tam bilmiyorum ama o büyük ekran için değer bence hocam. Diğer küçük ekranlı konsollara göre daha iyi bir deneyim yaşattığı kesin. Steam Deck de kazulet gibi konsol ama etrafta taşınıyor Legion Go da çok farksız olmaz bence. Tabii alıp denemedim ama tahminim bu yönde.

Yani tam piyasasını bilmiyorum ama sıfır fiyatına göre 20k çok anormal bir fiyat değil gibi. Legion GO s de çıktı yakın zamanda ama ona kötü diyorlar sizin baktığınız Legion GO kadar bir performansı var ama o da pahalı 27 28k civarı bir fiyatı var ve pek değmez deniliyor. Eğer fiyat sizin için sorun değilse alınabilir ama bana biraz pahalı geldi 20k. Tamamen sizin bütçenize ve isteğinize bağlı bence. Pazarlıkla 18k civarına düşer belki.

Ağırlığını tam bilmiyorum ama o büyük ekran için değer bence hocam. Diğer küçük ekranlı konsollara göre daha iyi bir deneyim yaşattığı kesin. Steam Deck de kazulet gibi konsol ama etrafta taşınıyor Legion GO da çok farksız olmaz bence. Tabii alıp denemedim ama tahminim bu yönde.

El konsollarında ekranın küçük olması daha büyük avantaj. AAA oyun oynadığımızı varsayalım yüksek FPS oranına alışmışsanız 25-35 FPS civarı sizi tatmin etmeyecektir. Bu yüzden AFMF 2 ile 720 ya da 900pden upscale edip oynamak isteyeceksiniz. Legion GO ekran çözünürlüğü 2560x1600 ve oldukça büyük bir ekrana sahip bu cihazlarda oyunu epeyce yakından oynuyorsunuz görüntü çamurdan farksız olacaktır. Legion GO aynı çipi kullansa da çözünürlük sebebiyle performans olarak geride kalıyor 1080p çektiğinizde dahi görüntü de bozulmalar olacaktır. El konsolunda 1080p üzeri şu anlık gereksiz.

El konsollarında ekranın küçük olması daha büyük avantaj. AAA oyun oynadığımızı varsayalım yüksek FPS oranına alışmışsanız 25-35 FPS civarı sizi tatmin etmeyecektir. Bu yüzden AFMF 2 ile 720 ya da 900pden upscale edip oynamak isteyeceksiniz. Legion GO ekran çözünürlüğü 2560x1600 ve oldukça büyük bir ekrana sahip bu cihazlarda oyunu epeyce yakından oynuyorsunuz görüntü çamurdan farksız olacaktır. Legion GO aynı çipi kullansa da çözünürlük sebebiyle performans olarak geride kalıyor 1080p çektiğinizde dahi görüntü de bozulmalar olacaktır. El konsolunda 1080p üzeri şu anlık gereksiz.
Çözünürlük arttıkça AFMF2 gibi FSR gibi teknolojiler daha az görüntüyü bozmaz mı? Genelde büyük ekranlarda böyle olur çünkü AFMF2 FSR falan açıkken 20 30 Fpslerden yukarıda alınır bence en azından 45 50 olur tabii oyuna göre değişir de genelde low med ayarlardan yukarıda oynanmıyor zaten.

Çözünürlük arttıkça AFMF 2 gibi FSR gibi teknolojiler daha az görüntüyü bozmaz mı? Genelde büyük ekranlarda böyle olur çünkü AFMF 2 FSR falan açıkken 20 30 FPS'lerden yukarıda alınır bence en azından 45 50 olur tabii oyuna göre değişir de genelde Low med ayarlardan yukarıda oynanmıyor zaten.

Aynı performansı istiyorsanız 900'den 1080 scale etmekle 900'den 2560 scale etme arasında büyük fark oluyor.

Bende deck switch ne ararsanız var en büyük önerim sırayla almak.
Bir el konsolu bir ana konsol en iyi ve yeterli setup olacaktır Cyberpunk açıyor el konsolları ama o oyuna elde yazık edilir aynı şekilde PS5 Stardew Valley açıyor ancak cihazı domates toplamak için açmak istemiyorum :D
ROG Ally aldıysanız zamanla yanına bir ana konsol almanız yeterli olacaktır.

Normal Z1 mi Extreme modeli mi? Extreme ise iyi fiyat.

Extreme model aldım vatan garantisi de devam ediyor, beğenmezsem içime sinmezse switch ile takasıda kolay tercihim ondan bu oldu kılıf ekran koruyucu gibi önerileriniz var mıdır hangi siteden alınır sizce bunlar reklam değilse önerebilir misiniz pek anlamıyorum ama yurt dışından getirsem gelir mi acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı