Konsol vs PC

RX 6600 ile kasmadan senelerce oynarsın. Günümüzün Türkiye'sinde RX 580 bile çoğu kitle tarafından orta seviye kabul ediliyor ve 1080P'de hala çoğu oyunu oynatıyor. RX 6600 düşük bütçenin kral ekran kartlarındandır.

RX6600'ün gücünü biliyorum ama bu bütçeye full ikinci el sistem toplanıyor bende böyle olmasını istemiyorum zaten aldığın parçalar kullanılmıştır olduğu için ömürleri de kısalmış oluyor 1 buçuk 2 sene.

Tek bir alet bozulursa tüm sermaye gider. Bir parça bozuk olursa değiştirilebilir ve kaldı ki düzgün bir test ve araştırma süreciyle bozuk parça almazsınız. Armut piş ağzıma düş düşüncesiyle 2.el ucuz kaliteli parça aramak da komedidir sadece.
Valla benim o kadar zamanım yok, senin varsa iyiymiş.

Tamam ama bu sistem yüksek ayarlarda basmadan kaç sene götürecek beni?

Ne oynayacağına bağlı. Şu anda yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynatamayacağı oyun yok gibi bir şey. Birkaç yıl daha rahatlıkla götürecektir. İllaki zaman geçtikçe eskiyecek ama konsola da oyun desteği kesilebilir. Konsolu yükseltmek için satıp yeni bir 2.el alet almanız gerekir ancak bilgisayarın 1-2 parçasını yükselterek yüksek ayarlarda oyun keyfinizi devam ettirebilirsiniz. Ayrıca PC daha iyidir diye söylemedim o bütçeye 1650 sistem toplamak saçma olur diye fikrimi belirttim. Bilgisayara ihtiyacım yok sadece oyun oynarım diyorsanız konsola bir lafım yok.

Monitörü 2. el al demedim zaten, sıfır ve 2. el arasında pek fiyat farkı yok monitörlerde. Git sıfırını al garantin olsun :)
Ayrıca kaldı ki 2. el alırken en az sorun yapma potansiyeline sahip ürünlerden biri de monitör. Genelde yüksek akım veya fiziksel hasar almadığı sürece bozulmaz, test edip alırsın olur biter.

Hele bir bana söylesene o dediğin 1660 Süper Lig sistemi kaça topluyosun ve hangi parçalar 2.el oluyor.

RX6600'ün gücünü biliyorum ama bu bütçeye full ikinci el sistem toplanıyor bende böyle olmasını istemiyorum zaten aldığın parçalar kullanılmıştır olduğu için ömürleri de kısalmış oluyor 1 buçuk 2 sene.
Ancak alacağın 2. el konsolun da ömrü kısalmış oluyor ve konsolların tamiri bilgisayara göre çok daha zor ve masraflı. Bilgisayarda parçayı değiştirirsin düzelir, ayrıca temiz 2. el bulursan sorun da yaşamazsın. Şuanda kendi kullandığım sistemin de ekran kartı, işlemcisi 2. el ve en ufak sorun yaşamadım.

Ne oynayacağına bağlı. Şu anda yüksek ayarlarda akıcı bir şekilde oynatamayacağı oyun yok gibi bir şey. Birkaç yıl daha rahatlıkla götürecektir. İllaki zaman geçtikçe eskiyecek ama konsola da oyun desteği kesilebilir. Konsolu yükseltmek için satıp yeni bir 2.el alet almanız gerekir ancak bilgisayarın 1-2 parçasını yükselterek yüksek ayarlarda oyun keyfinizi devam ettirebilirsiniz. Ayrıca PC daha iyidir diye söylemedim o bütçeye 1650 sistem toplamak saçma olur diye fikrimi belirttim. Bilgisayara ihtiyacım yok sadece oyun oynarım diyorsanız konsola bir lafım yok.

Sistem toplama konusunu biliyorum ve nasıl ucuz parçalar alıcağımıda biliyorum ama full ikinci el almakta istemiyorum sağlamda olsa parçalar kumar gibi oluyor yani onun hangi yük altında kullanıldığını bilmiyorsun 2 ay sonra da bozulabilir yani.

Sistem toplama konusunu biliyorum ve nasıl ucuz parçalar alıcağımıda biliyorum ama full ikinci el almakta istemiyorum sağlamda olsa parçalar kumar gibi oluyor yani onun hangi yük altında kullanıldığını bilmiyorsun 2 ay sonra da bozulabilir yani.

Sistem toplamayı bildiğiniz anlaşılıyor ancak kanaatimce 2.el piyasasını ve 2.el parça alma konusunu bilmiyor gibisiniz. Zorla güzellik olmaz amacım sizi aşağılamak değil paranızın hak ettiği en iyi şeyi almanızı sağlamak ama istemiyorsanız siz bilirsiniz hocam yapabileceğim bir şey yok.

RX 6600 ile kasmadan senelerce oynarsın. Günümüzün Türkiye'sinde RX 580 bile çoğu kitle tarafından orta seviye kabul ediliyor ve 1080p'de hala çoğu oyunu oynatıyor. RX 6600 düşük bütçenin kral ekran kartlarındandır.
Abartmayın sizde hocam. Rx 6600 kullanıyorum ben de tamam kart F/p konusunda çok iyi ona katılıyorum da senelerce falan oynatamaz bu kart yeni nesil oyunlarda çok zorlanıyor artık. Dead Space gibi dar koridorlu bir oyunda bile takılmalar oluyor med ayarlarda. 60 Fps'yi aşıyor aşmasına ama drop yiyor. Bu 2023 yılında çıkan bir oyundan örnekti 25 26 27 yıllarında çıkacak oyunlara o kart pek yetmez. Bu kadar düşük bütçede bence Series S çok daha mantıklı. O alete optimizasyon yapacaklar diye yapımcılar binbir takla atıyor.

Hele bir bana söylesene o dediğin 1660 Süper Lig sistemi kaça topluyosun ve hangi parçalar 2.el oluyor.
2. el Ryzen 5 3600 = 1500 TL
2. el GTX 1660 Ti = 3500 TL
Sıfır Gigabyte A520 = 2100 TL
Sıfır 16GB DDR4 RAM = 1000 TL
Sıfır High Power 500W = 1300 TL
Sıfır Kioxia 500 GB SSD = 1000 TL
Sıfır Aerocool RGB kasa = 1100 TL

İşlemci fanı olarak bütçe artana kadar stok fan düşünülebilir, ileride 600-700'e güzel bir fan alınır.
Şuanda bu şekilde 11500 TL tuttu yaklaşık. E hadi kargolar komisyonlar için de 500 TL ekleyelim etti sana 12000. Gerisini sen düşün. Bi de 3000 TL civarına Asus'un 144 Hz monitörü vardı geçen o da sıfır, eğer indirim devam ediyorsa o da alınabilir. Karar senin :)
Ayrıca bak, sadece ekran kartı ve işlemci 2. el. İşlemci zaten bozulacak bir parça değil, buradaki tek "risk" ekran kartı. Ha ilanı beğenmedin mi, başka ilanlara bakarsın. Adresine yakın ilan varsa test edip alırsın. Zorla bunları sunmuyorum önüne.

Aynı şeyi farklı şekilde söyleyip duruyoruz ancak ortak bir argüman var ortada; iki taraf da 2. elde bozulma riski olduğunu biliyor. PC alsan da konsol alsan da bozulabilir, bu normal. Ancak eğer düzgün alırsan, temiz ilanlara bakarsan, test edip alırsan ve bakımlı kullanırsan sorun yaşamazsın.

Abartmayın sizde hocam. Rx 6600 kullanıyorum ben de tamam kart F/p konusunda çok iyi ona katılıyorum da senelerce falan oynatamaz bu kart yeni nesil oyunlarda çok zorlanıyor artık. Dead Space gibi dar koridorlu bir oyunda bile takılmalar oluyor med ayarlarda. 60 Fps'yi aşıyor aşmasına ama drop yiyor. Bu 2023 yılında çıkan bir oyundan örnekti 25 26 27 yıllarında çıkacak oyunlara o kart pek yetmez. Bu kadar düşük bütçede bence Series S çok daha mantıklı. O alete optimizasyon yapacaklar diye yapımcılar binbir takla atıyor.
FSR ile ve orta/yüksek ayarlarda gayet de oynatır. Kendim de RX 6600 XT kullanıyorum ve şuana kadar oynadığım bazı optimizasyon sorunlu oyunlar dışında hiç sorun yaşamadım. Ayrıca bence düşük bütçede en azından AM4 bir sistem olursa konsola göre daha mantıklı olur çünkü istediğin gibi yükseltebilirsin. RAM mi yetmedi? Gider ekleme yaparsın. Depolama mı yetmedi? Bir tane daha SSD alırsın. İşlemcin mi yetmedi? Gider yenisini alırsın. Bunun gibi daha da örnekler verilebilir. Ancak konsol aldın diyelim, ileride desteği kesildi ve yeni oyunları oynatamamaya başladı. Ne yapacaksın? Gidip yeni konsol alacaksın ve elindekini de ölü fiyattan satmak zorunda kalacaksın.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı