Kontak lens takılmalı mı?

GainEager

Hectopat
Yer
Fox River
4. sınıftan beri gözlük takan birisiyim. Artık gözlük takmak zor geliyor günlük hayatımda kontak lens takmak istiyorum kalıcı olarak. Bugün doktora gittik ve lens takmak istediğimi söylediğimde yaşım dolayısıyla önermediğini söyledi (16 yaşındayım) sadece sporla vs. ilgileniyorsan günlük lens öneririm dedi. Zaten benim lens takma amacımın temeli spor yaparken zorluk çekmemdi, her neyse ben bundan sonra lens takmak istiyordum göz çizdirme yaşına gelene kadar fakat doktor günlük lens önerdi sadece. Haftaya lens reçetesi alacağız randevum var. Bu reçeteyle aylık veya yıllık lens de alabilir miyiz? Günlük lensin maliyetinin fazla olduğunu duydum eğer lens takan birisi varsa beni aydınlatırsa sevinirim. Ha bu arada zor olduğundan bahsedecekler varsa hiç gerek yok çünkü hepsine razıyım.

4. sınıftan beri gözlük takan birisiyim. Artık gözlük takmak zor geliyor günlük hayatımda kontak lens takmak istiyorum kalıcı olarak. Bugün doktora gittik ve lens takmak istediğimi söylediğimde yaşım dolayısıyla önermediğini söyledi (16 yaşındayım) sadece sporla vs. ilgileniyorsan günlük lens öneririm dedi. Zaten benim lens takma amacımın temeli spor yaparken zorluk çekmemdi, her neyse ben bundan sonra lens takmak istiyordum göz çizdirme yaşına gelene kadar fakat doktor günlük lens önerdi sadece. Haftaya lens reçetesi alacağız randevum var. Bu reçeteyle aylık veya yıllık lens de alabilir miyiz? Günlük lensin maliyetinin fazla olduğunu duydum eğer lens takan birisi varsa beni aydınlatırsa sevinirim. Ha bu arada zor olduğundan bahsedecekler varsa hiç gerek yok çünkü hepsine razıyım.

Gözlük takmadan spor yapamayacak kadar büyük mü gözlük numaranız?

Ben 2. sınıftan beri gözlük kullanıyorum, şu an üniversite 2. sınıftayım ve gözlerim 4 numara baştan bunu belirteyim. Gözlük kullanmak bana hala zor gelmiyor. Geçen sene göz kontrolüne gitmiştim. Doktor bana muayeneden sonra 5'li 2 kutu günlük lens hediye etti. İşte 1 gün kullan at dedi. İlk denememde takıp çıkarmak çok zor geldi alışık olmadığım için. Fakat son zamanlarda halı saha maçları yapmaya başladık ve gözlükle oynama riskine girmeyip 3-4 maç lens takıp oynadım. Her takmayı denediğimde daha kolay takıyordum bu arada. Kısacası spor, sinema 3 boyutlu film vb. yerlerde lens bayağı iyi bir şey. Geçen yine kontrole gittiğimde tekrardan bana günlük lens yazmasını istedim doktorumdan. Fakat fiyatı bir tık pahalı geldi. Sonra aylık lensleri araştırdım. Şu an açıkçası kararsızım günlük mü aylık mı alsam diye. Bana yazdığı reçetede günlük lens reçetesiydi. Aynı reçete ile aylık lens alınabilir mi birisi aydınlatırsa iyi olur konunun takipçisi olacağım. AYlık lens kullanmadım bir şey diyemem ama günlük lensten memnun kalmıştım. Aylık lensin suyu falan varmış bir de uğraşmak zor mu kolay mı bilemedim. Dediğim gibi gözlüklerimden rahatsız değilim ama yine halı saha maçlarımda gözlük kullanmak istemiyorum. Kesin lens alacağım ama hem daha uygun fiyata daha uzun süreli lensler varken günlük lens almaya değer mi bilemedim. Kafam çok karışık..

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı