Kontrol kalemi ile topraklamayı öğrenmek

Orkun, evet eğer EMI/RFI sorunu PC kullanılan başka binada olmayıp sadece sözü edilen bu binada varsa topraklama ile ilgisi mutlaka olur, EMI/RFI sorununu gözden uzak tutarak yapmıştım sana bu yorumu, bunu şimdi düzeltiyorum. Topraklamada da bina içi iletimde kopukluklar veya iletimle ilgili sorunlar toprak iletim kablosunda bulunuyorsa topraklama noktasından PC'ye kadar toprak iletimi tam iletilip gelemiyordur. EMI/RFI için bina içinden ev içindeki elektrik panosundan bağlanan EMI filtresi uygulaması şeklinde de bulunuyor. Bunu bağlarken de çok sağlıklı toprak hattının bu binada bulunması gerekir. Sağlıklı toprak hattını EMI filtreye topraklanma ucundan bağlamadıkça bu konudaki verimli sonuç yine alınamamış olur. Bunları da denemekle bu konuya yani EMI/RFI çözümü için çok olumlu katkı olmuş olur. Kolay gelsin.

Vallahi bilmiyorum ki emi filtre bizde var mı 26 yaşındayım ve elektrigimizle hiç oynanmadi dediğiniz gibi kopma vs olmuş olabilir herhalde.

Zaten bu tipteki genel EMI filtreyi ev içinde elektronik karışmalar (zararlı etkilenimler) fazlaca olduğunda veya bu elektronik etkilenimler (EMI/RFI) hassas cihazların (PC gibi) geneli için olduğunda elektrikçilere panodan yani binanın elektrik girişinden bu filtreyi taktırmış olursunuz, ama her evde standart olarak bu fitreler bulunmuyor. Sanırım EMI/RFI etkilenmesiyle özellikle online olarak nette oynanan oyunlarda en büyük oranda data gecikmelerini yaşıyorsunuz, konudan tam anladığım kadarıyla. Kolay gelsin.

Vallahi bilmiyorum ki emi filtre bizde var mı 26 yaşındayım ve elektrigimizle hiç oynanmadi dediğiniz gibi kopma vs olmuş olabilir herhalde.

Aradan 1 sene geçmiş aynı sorunları ben de yaşıyorum topraklamadan kaynaklandığını düşünüyorum emi diye adlandırdığınız sorun bir çözüme ulaşabildiniz mi ya da bana önerebileceğiniz bir şeyler var mıdır acaba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı