Konu hakkında bilgi sahibi olmayıp fikrini beyan etmeye çalışanlar

Katılım
13 Ekim 2018
Mesajlar
2.547
Çözümler
14
Yer
North Memphis
Dostlar, bu forum bence en iyi forum. Katı kuralları olsun (ki son derece gerekli ve olması gereken şeyler), Türkçenin doğru kullanımı konusunda ısrarcı olması olsun çok taktir ettiğim bir yer. Şu ana kadar girip bilgi edindiğim ya da insanların kurduğu anlamlı ya da anlamsız cümleleri gözlemlediğim forumlar arasında net en iyisi bence. Diğer forumlara bakıyorum, adam resmen konuştuğu gibi yazmış. Peltek yazı okudum bir ara, küfür desen had safha, bir tane bile noktalama işareti görmediğim bir konu vardı hatta.

Neyse, değinmek istediğim konu, neden sürekli boş konuya cevap verme isteği var? Bunu sürekli yaşıyorum. Bir konu hakkında cahilimdir, Google'da çok fix cevaplar verir ve canlı olarak bilen birilerinden yardım almak isterim ve akabinde konu açarım. Lakin konuyu açtıktan 2-3 dakika sonra, başlıkta bahsettiğim tipler gelmeye başlar. "Örnek" veriyorum, "yükseltme vidaları takınca anakart oturmuyor, sorun olur mu?" adlı hayali bir konuya ( örnektir ) çok zeki bir arkadaşın gelip "bilemiyorum hocam, şu, şu olmadıysa direkt takın sorun olmaz herhalde" demesi bana, saniyenin milyonda birinde kendi içime çöküp bir mikro karadelik olma isteği veriyor. "Bilemiyorum" mu? Halbuki yükseltme vidalarının takılmaması durumunda sistemde kısa devre olması mümkün, öyle değil mi? Ya da yine bir başka konuda, tamamen bambaşka bir şey yazıyor. "Örnek veriyorum, " Forza Horizon 4'de şu arabanın şu gövde kiti var mıydı? Boşuna para vermek istemiyorum" diyorum, "şu kadar param var, ne istersem alıyorum, şuna şöyle yapsam nasıl olur diye düşünmüyorum. Sorduğun soru çok spesifik bir soru. Özellikle o arabayla ilgilenmeyen kimse sana cevap veremez" şeklinde çok zekice bir cevap alıyorum. Sonra atışmaya başlıyoruz elemanla. "Neye gücendin, anlamadım?" diyor.

Bilmediği halde neden konuyu alakasız şeyler ile dolduruyor? Belki de sırf onun yüzünden bilen birisi, konuya cevap yazıldığını gördü ve "nasıl olsa cevap vermişler" deyip konuya girmeyecek ve bende bana gerekli olan bilgiyi edinemeyeceğim. Spesifik olduğunu söylüyor ama tek bilen birisini de belki onun yüzünden çoktan kaybettim. Ayrıca spesifik olduğu için zaten konusunu açtım. Yani sonuç vermeyen bir araştırma geçmişim var.

Burada kimseyi bir yere ya da birilerine şikayet ettiğim falan yok. Zaten bu tarz örnekler olmadan bu sıkıntılı durumu anlatamazdım. Verdiğim örnekleri umarım anlamışsınızdır. Kötü söz söylememek için, kimseyi kırmamak için kendimi zor tutuyorum bazen. Kamu spotu niteliğinde bir yazı olsun istedim. Belki de çok sert yazdım, bilmiyorum. Kimse bilmediği ya da emin olmadığı konular hakkında konuşmasın, kimsenin kafasını karıştırmasın lütfen. Bazen, küfür etmenin yasak olduğundan bilerek kışkırttıklarını düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Buna katılıyorum, insanlarda bilgisi olmadığı konuya bile mesaj yazma çabası var. Nedenini anlamış değilim, işe kendi taraflarından bakıyorlar. Bana ve konu sahibine hiçbir katkısı olmamasına rağmen mesaj kasmalıyım çünkü neden olmasın? Tek yaptıkları konunun çözüme ulaşmasını zorlaştırmak.
 
Son düzenleme:
Ben emin olduğum, kesin cevabını bildiğim konuyu bile araştırıp daha çok emin olup öyle cevap yazıyorum. Gereksiz mesajdan 1 uyarım var, o da bilgiyi yanlış kaynağından okuduğum içindi. Emin olmayıp da rastgele cevap sallayanlara çok şaşırıyorum şahsen.
 
Konu açıyorum haberler ile ilgili daha araştırmadan gelip dalga geçiyorlar gündemi takip ediyorum ona göre yola çıkıyorum.
 
Bu tür arkadaşlar, sol taraftaki "Mesajlar" kısmının yanında daha yüksek bir sayı yer alsın diye, konudan konuya atlayıp, boş içerikli mesajlar yazan arkadaşlar.
En azından ben öyle düşünüyorum. Yanlışsam, kendini ifşa edecek bir arkadaş beni düzeltebilir.
Hatta "Konu Dışı" mesajlar sayılmamaya başlandığından beri oraya yazılan mesaj sayısı azaldı. Resmen birkaç kişi hariç kimse "Konu Dışı" kategorisine mesaj yazmıyor.
 

Geri
Yukarı