Konu Hortlatanlara Ceza Verilmeli

Makaleler
11
Bu aralar zaten çözülmüş ve cevaplanmış olan konuları hortlatan arkadaşlar görmeye başladım, bu arkadaşlara ''Neden konuyu hortlatıyorsunuz?'' diye sorduğumuzda ise bize ceza geliyor. Bu olay gözüme batmaya başladı, hem bizim daha güncel olan konulara cevap vermemiz uzuyor, hem de ceza alıyoruz. Tamam cevap almamış eski konular hortlatılıyorsa sorun yok ama zaten çözülmüş olan bir konuysa ceza verilmeli.

Konu çözülmüş olsa da, bir arkadaş yine bir yerde takılmış olabilir. Belki başka bir yere değinecektir. Konuyu hortlatmak ceza sebebi olamaz, olmamalı.

Bu linkte yer alan 20. kuralda eski konulara gereksiz mesaj atmanın ceza nedeni olduğu yazıyor.

Technopat Sosyal Kuralları

Gereksiz mesaj görünce rapor edin. Eski konulara mesaj atanları da aynı şekilde rapor edin. İnsan bir konuya mesaj atmadan önce konunun tarihine bakmalı.

Cevap birden fazla veya farklı olabilir. Eskiden işe yarayan çözüm şimdi işe yaramayabilir bu yüzden tekrar cevap yazılmasında bence sakınca yok.
Konudaki çözüm artık işe yaramıyorsa, içerisine daha önce denenen yolları yazıp yeni konu açılmalı. Başka konuların altına "İşe yaramadı. Farklı bir yolu yok mu?" şeklinde mesaj yazmak doğru değildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu hortlamak ceza sebebi değildir siz bunun için rapor ederseniz size de gereksiz rapor yüzünden ceza verilir.
Evet sırf bunun için rapor ederseniz gereksiz rapor cezası alabilirsiniz.
Aslında şu anki zamandan farkı yok. İsterse 7 yıllık bir konuya cevap yazsın, isterse dün açılan bir konuya cevap yazsın, gereksiz bir mesaj yazdıysa cezasını alacaktır.

Teknik konularda "Ben de aynı sorunu yaşıyorum." yazanları da rapor edebilirsiniz.
Yeni konu açmadığı için işlem yapılır ve mesajıyla yeni bir konu açılır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı